Endelig kom telefonen fra Clinica Roca (torsdag, 5. november 2015)

Torsdag, 5. november 2015

Endelig kom telefonen fra Clinica Roca (torsdag, 5. november 2015)2015 11 05 - MR X-ray

Endelig kom telefonen fra Clinica Roca. Først ringte min mobiltelefon uten at jeg hørte den før siste klemt. Deretter ringte jeg tilbake og fikk spørsmål om hvilket rom jeg skulle snakke med. Jeg var visselig sikker på at dette var telefonen med timeavtale for MR-undersøkelsen, og jeg visste ikke hvilket rom jeg da skulle til.

Nå har jeg kommet i en alder hvor jeg må tenke meg godt om før jeg vet hva jeg skal gjøre, så jeg stoppet samtalen, tenkte, snakket med Inger Johanne og tenkte igjen. Så etter en times tid med tenking ringte jeg tilbake, ventet til telefonsvareren hadde fortalt alt den hadde å si og satte fingeren på tallet to som skulle gi meg en engelsktalende person.

Jeg fikk en spansktalende damestemme og spurte: «Es possible hablar Inglés?»

Hun svarte: «Sure. What do you want»?

Jeg fortalte at jeg ventet på timeavtale for MR Xray. Hun spurte om navnet mitt og kom raskt tilbake med tiden:

«You have an appointment Monday sixteenth of November quarter past eight o’clock.

For å bekrefte at jeg hadde forstått det riktig, gjentok jeg det hele på spansk: «Vale, el lunes dieciseis a las ocho y quarto», hvorpå hun svarte «vale», og for å få riktige etasje spurte jeg «el piso dos?» hvilket hun igjen bekreftet med «hasta el dieciseis en receptión en piso dos» og jeg med mitt «adio y gracias».

Da jeg la på røret, spurte Inger Johanne: «Hvorfor ba du om engelsk?

Hun skjønte vel ikke hvorfor, siden du gikk over til spansk.

«Jaja», tenkte jeg «jeg kan jo ikke så godt spansk, og det kunne jo hende at hun hadde kommet til å snakke så raskt at jeg ikke ville klare å følge med.

Sånn er det blitt at hvis noen snakker engelsk, trenger jeg en liten innkjøring, mens spansk hører vi overalt selv om vi ikke forstår alt, men da er det jo bare å spørre om igjen. Og siden vi prøver alt på spansk, er så godt som alle like imøtekommende, uansett hvor rotete samtalen blir.

Da blir det altså MR-undersøkelse sekstende november klokken kvart over åtte. Enda et skritt videre.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s