Rasisme og mobbing samt mye mer (mandag 29.april 2024)

mandag 29. april 2024


I dag

er dagen for vask av sengetøyet vårt. Hver fjortende dag er vår rytme. Og fortsatt bruker vi vinterdyner. Vi skifter vel over til sommerdyner om fjorten dager, og da skal dyner og puter leveres til rens i Tønsberg. Der er de både raskest og rimeligst. Kvaliteten er sikkert lik både i Sandefjord og Tønsberg.


I går

fant jeg en ny bok i biblioteket i underetasjen. Der har vi ei bokhylle som mange av beboerne nytter seg av. Både til å finne noe å lese og til å kvitte oss med bøker. Vi er i en generasjon der det å lese bøker fortsatt eksisterer. Vi benytter oss også av e-bøker. Både Inger Johanne og jeg. De er lettere å håndtere og kan leses både i mørke og sollys. Men da er det viktig å velge Norlis Pocketbok som vi får kjøpt på Power. Nedlastingen av bøker kan gjøres fra Norlis netthandel. I tillegg er bøkene en hundrelapp rimeligere som e-bok.

Min nyhentede bok er nå Kane og Abel av Jeffrey Archer, og etter å ha lest rundt femti sider, lover den bra. Boka er på over seks hundre sider, litt tung å holde i, men når boka er så lang, blir jeg godt kjent med bokas figurer.

Kane og Abel av Jeffrey Archer (bokelskere.no)


I Sandefjords Blad

i dag var det artikkelen om Fred Ivar fra Kystlaget som fanget interessen min. Han pusser opp tre trebåter i slengen og trives med det.

Før jeg kom i skolealder og en sommer i femte klasse var jeg med en av mine tanter og onkler ut til Lindholmen utenfor Årøsund på Nøtterøy på sommerferie. De hadde ei gammel tresnekke som lå så lavt i vannet at vi kunne sitte med hendene i vannskorpen på veien ut til Lindholmen. Den rolige dunkelyden fra motoren og skvulpingen fra vannet er noe av det jeg husker best fra de somrene.

Båtpuss, Gokstad kystlag | Fred Ivar pusser opp tre trebåter i slengen (sb.no)


https://nrk.no

leser jeg om en såkalt aktivist som engasjerer seg i kampen mot Netanyahus Israel ved å bryte seg inn på kampflyanlegget på Rygge for å gjøre det jeg kaller hærverk. Innbryteren protesterer mot det Israel gjør mot palestinerne i Gaza, men dette er ikke aktivistisk, mener jeg. Derimot er det kriminelt og bør straffes på lik linje med andre innbrytere. Synes jeg.

Ingjerd Schou fra Høyre reagerer kraftig på at aktivist kom seg inn på kampflyanlegg – NRK Østfold – Lokale nyheter, TV og radio


Rasisme og mobbing.

Jeg leser også om Arve Beheim Karlsen som minnes med en skulptur. Vi blir nok aldri kvitt verken rasisme eller mobbing. Det går begge veier, men noen er mer utsatt enn andre.

Vi har alle hørt benevnelser som sotrør, svartinger og lignende, og vi gjør lite med det. Bare overhører det. Men dermed tror de som bruker sånne benevnelser at dette er helt ok.

I dette tilfellet er det mye verre. Voksne mennesker som bruker ord som det å drepe. Drepe fordi en av oss har en annen hudfarge. Da er det snakk om ekstreme handlinger. Løpe etter noen og rope «drep» er ikke annet enn forløp til mord og bør straffes som det, altså forløp til mord.

Rasismesaka rysta ein heil nasjon: Søndag blei Arve Beheim Karlsen heidra – NRK Vestland


Minner:

Historien om Skogmannen (kapitel 15) | vestfoldingen


Dagens bilder:

Det er ikke bare nærpolitiet som bør styrkes, hører vi nesten daglig.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag, Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar