Er det å hate noe eller noen en naturlig del av det å være mennesker? (17. juli 2012)

Er det å hate noe eller noen en naturlig del av det å være mennesker?

I dag er det sigøynere eller romfolk, i fjor var det jøder, året før var det drosjesjåfører av pakistansk herkomst, og slik fortsetter det.  Da jeg var i tenårene, jeg er født i 1947, var det nordlendinger.

Må vi egentlig ha noen å hate eller mislike for å være fornøyd og holde fred med hverandre? Mye tyder på det. En statsleder, jeg husker ikke hvem, uttalte at fred skapes ved å skaffe seg en ytre fiende.

Det er mange meninger om romfolk akkurat som det er om andre nasjoner og naboer hjemme i gata, og dette skaper uenighet blant mange. Vi blir engasjerte og sinte på hverandre og får ut mye skjult aggresjon.

Når det gjelder de mest ekstreme meningene, så forteller det mer om dem som skriver eller uttaler disse. Kanskje problemene deres er misnøye med seg selv, en misnøye så sterk at aggresjonen på en måte hjelper dem å leve med denne misnøyen.

I dag er verden mye mer åpen tidligere og forandringene skjer raskere, så jeg tror vi må akseptere at mye uventet kommer overraskende på oss:

  • Vår kronprins giftet seg med en dame, som han sa, hadde bak seg et utagerende festliv.
  • Nye folkegrupper kommer til Norge og til andre land, de er flere og de kommer raskere.
  • De krever å bli vurdert og bedømt akkurat som etniske innbyggere.
  • Mange av dem har rett til det de krever.
  • Vi selv reiser og besøker eller blir boende i land som tidligere var oss svært fremmede.
  • Etniske nordmenn konverterer til andre og for oss fremmede religioner.

De som protesterer mot disse endringene, har fulgt dårlig med i tiden, tror jeg. Kanskje det er dem som er problemet?

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker, Hørt på radio, Kommentar fra "Skriveren", Lest i avisen, Meninger, Mine tanker, Sett på TV, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s