Vive la Cuba (lørdag, 26. november 2016)

Det å våkne til en historisk hendelse er alltid spesielt. I dag var det Fidel Castros død. Mange har meninger om denne mannen, men at han er historisk, kan garantert ingen nekte for. Jeg vokste opp i en tid da han, Angola og Che Guevara var utrolig viktig for svært mange.

Jeg var sjømann og var ute på min første båt da Che Guevara døde i 1967. Fidel Castro hadde vært statsminister i åtte år og hadde mange år foran seg, Jomo Kenyatta hadde allerede vært president i det frie Kenya i tre år da jeg besøkte landet for første gang. Jeg hadde nettopp lest en bok om MAU-MAU-bevegelsen og blitt veldig opptatt av denne mannen og bevegelsen som han var leder for.

Noen ganger når vi lå under land, hadde vi besøk av mennesker som vi etter hvert forsto representerte CIA. De ba oss holde øye med det som skjedde i de havnene som vi besøkte og rapportere videre det vi så og hørte. Jeg kan ikke huske at jeg noen gang fikk denne anledningen til å støtte USA, men at jeg hadde villet gjøre det, er det ikke tvil om. USA var tross alt verdens viktigste land slik jeg opplevde det.

Vi følte at vi deltok i det som skjedde i verden, og det gjorde vi nok, akkurat som alle andre som var unge, middelaldrende og eldre i sekstiårene. Senere ble vi som de fleste andre på vår alder, mer blaserte, og dermed oppfattet vi det meste som ikke så betydningsfullt.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Vive la Cuba (lørdag, 26. november 2016)

  1. Anne-Lise Bakke sier:

    Takk for den, den beskrev akkurat slik det var. En viktig epoke er over, og det ga da mer innlevelse i det som skjedde i verden enn å hanskes med en dumbass som Trump i 4 år. Gud hjelpe oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s