Jeg har så vidt begynt å se tilbake (søndag, 27. november 2016)

Jeg har så vidt begynt å se tilbake til da vi startet med flytteforberedelsene. I mai la vi huset ut for salg for første gang og samtidig begynte vi å annonsere for salg det vi ikke skulle ha med til leiligheten. Nå, seks måneder senere, er vi enda ikke ferdig med flytteprosessen, så jeg er glad for at dette ikke er noe vi gjør til stadighet.

I morgen begynner nedvaskingen av huset og torsdag skal de nye eierne overta. Forresten, skal eiendomsmegleren delta under overtagelsen? Dette er noe vi pratet om i ettermiddag, og noe vi må undersøke i morgen.

I ettermiddag gikk vi en god tur, først Modalveien til Ringveien, derfra til Pindsle og så tilbake via Karis frisørsalong. Det er lenge siden vi gjorde dette sist. Vi har for det meste vært opptatt med annonsering og salg, nedpakking, flytting og åpning av de samme eskene som vi tidligere har pakket ned, men nå ser det ut til at vi kan gjøre andre ting. I kveld skal vi for eksempel på kino.

Samtidig har vi begynt å oppdage små feil eller nye behov som vi kanskje skulle ha fremmet tidligere, så i morgen skal jeg ringe rørleggeren, fordi vi har oppdaget lekkasje fra overrenningsrøret på kjøkkenet. Naboen i annen etasje har oppdaget trekk fra kontaktene mot ytterveggene, og det samme problemet har vi, så i morgen må vi også ringe Veidekke. Speilet på badet mangler fortsatt og det samme med en vegg på kjøkkenøya og bremsene på garderobedørene. Dermed må på nytt purre på Norema. I tillegg trenger vi et par nye elektriske kontaktpunkter, så derfor ringer jeg Bravida i morgen.

Dette er lokalt her i Mo Terrasse, men utenfor oss sliter Tyrkia som har mottatt nesten tre millioner flyktninger og lar dem bli, slik at de ikke presser seg videre nordover. På den 2016-11-27måten hjelper de Listhaug, men hjelper de flyktningene eller resten av Europa? Hvem vet. Tyrkerne selv, hørte jeg på NRK Nyheter i kveld, prøver å hjelpe dem, fordi, som de sier, ellers kan de etter hvert komme til å vende seg mot det tyrkiske samfunnet, mens de oppholder seg i Tyrkia. Er det derfor noen deler av Sverige har fått problemer? Det er ikke bare å ta imot flyktningene. Vi må også hjelpe dem i integreringsprosessen. Jeg har ofte hevdet at jeg ikke tror noe på en uke kurs i språk og kultur for en innvandrer som kommer fra en helt annen kultur. Ett år ville kanskje hjelpe, og selv det året er sannsynligvis ikke nok.

Vi får håpe at også resten av Europa og ikke minst vårt eget lands myndigheter finner en annen vei enn den Listhaug prediker. Eller er det kanskje bare språket hennes som skremmer mange av oss?

Se også: https://www.nrk.no/norge/koran-lesing-i-julegudstjenesten-1.7428914

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s