Vi er i ferd med å lande mentalt (mandag, 12. desember 2016)

Vi er i ferd med å lande mentalt etter flytteforberedelsene som startet i mai med garasjesalg og planlegging av hvordan leiligheten vår skulle se ut. Det ble mange forandringer etter hvert som stadig mer ble klart fra utbyggerens side.

Den ellevte november var leiligheten vår klar, og den fjortende flyttet vi inn sammen med møblene våre, de møblene som vi mente vi kunne få plassert uten at det ble overmøblert.

De påfølgende dagene kom bilder på plass ved hjelp av venner, og bodene ble utstyrt med hyller slik at vi fikk et oppholdssted for det vi mente vi kanskje ville trenge framover.

Tidlig i høst leide vi en lagerbod for ting vi mente at vi kanskje ville få bruk for etter at vi kommer hjem fra Gran Canaria, men sannsynligheten taler mest for at mye av det havner på et eller annet loppemarked. Vi har et godt forhold til Sande og Mosserød Musikkorps som tok imot flere varebillass etter at vi hadde avsluttet perioden med garasjesalg, så til våren når vi kommer tilbake fra Playa del Inglés går det nok nye varebillass dit.

Midt oppe i alt dette ble tante Solveig lagt inn på sykehuset og deretter overført til Ryenhjemmet for rehabilitering før hun fikk beskjed om at hun sto på førsteplass på sykehjemmet Kantarellen der hun tidligere hadde omsorgsleilighet. Derfor måtte vi rydde denne for å gi plass til en ny beboer. Tante skulle jo ikke tilbake dit, men ble midlertidig plassert på Lille Tøyen sykehjem som om ett år skal rives, så noen uker senere ble hun og hele avdelingen hennes flyttet til Furusethjemmet som ble hennes hjem noen få uker før hun endelig ble flyttet til Kantarellen sykehjem som nå er hennes endelig hjem, og i forrige uke var bilder og møbler endelig på plass så vi kunne puste litt ut etter mange turer inn til Tigerstaden.

I dag er Inger Johanne hos tannlegen, mens jeg sitter her og skriver og tenker tilbake på tiden som har gått siden vi kom hjem fra Gran Canaria tidlig i vår. Flytting er fellesnevneren for både tante Solveig og oss, og nå skal vi bruke tiden fram til jul med de vanlige juleforberedelsene.

Vanlige og vanlige? Juletreet blir mye mindre i år, mer tilpasset den plassen vi har nå. Treet er allerede innkjøpt og står på rot i sin potte på terrassen. Lille julaften flytter vi det inn i leiligheten og i januar flytter vi det ut på terrassen igjen. Neste jul kommer det samme treet på nytt inn i stua, det har kanskje vokst litt i løpet av våren og sommeren, og neste januar blir returen den samme. Det vil si ut på terrassen for å vokse seg enda litt større.

Til slutt ønsker jeg dere alle en fin førjulstid.

2016-12-12-2

2016-12-12-1

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s