Santa Lucia i landlige omgivelser (tirsdag, 13. desember 2016)

Santa Lucia rett utenfor vinduene J

I dag våknet jeg til Inger Johannes påminnelse om at barnehagen rett utenfor terrassen vår skulle feire Santa Lucia med lystog. En morgenentusiastisk gruppe foreldre stilte opp som tilskuere og det samme gjorde Inger Johanne, Else, Laila og jeg, men mens foreldrene fikk delta sammen med ungene, måtte vi holde oss utenfor gjerdet. På balkongene i nummer seksten skimtet jeg også noen enkle sjeler. Ikke så rart. Klokka var tross alt ikke mer enn åtte denne mørke morgenen.

Går det an å bo mer sentralt og samtidig i landlige omgivelser?

I dag skulle jeg en tur til Hvaltorvet Kjøpesenter midt i byen for å kjøpe julegaver. Vi bor et steinkast fra nærmeste bondegård og noen flere steinkast fra de to neste. Sola fulgte meg på veien, og det samme med temperaturen. Det var rett og slett en herlig spasertur uten de helt store ambisjonene om å prestere noe som helst. På senteret fikk jeg det jeg skulle ha, og dermed fikk jeg tid til å stikke innom en bokhandel lenger opp i gata, før jeg satte kursen hjemover. Ganske nøyaktig en time etter at jeg forlot heimen vår, var jeg tilbake igjen. Dette er det jeg kaller sentral og landlig.

Mens jeg var borte satte Inger Johanne i gang med medisterkaker og leverpostei med det resultatet at «overvåkeren» som sitter over koketoppen bestemte seg for å pipe og koble det hele ut. Etter en telefon med Bravida var vi i gang igjen, men jeg stoler ikke helt på at «overvåkeren» etter hvert vil lære hvordan vi bruker platene, slik mannen fra Bravida fortalte oss.

Carl I. Hagen er på’n igjen.

I mandagens Dagsrevy og også i dag hørte vi at Carl I. Hagen vil tilbake til Stortinget for å stanse fire hundre tusen innvandrere til Norge og av dem ett hundre og femti tusen til Oslo alene. Hvor har mannen disse tallene fra. Er han blitt for gammel til å sjekke det som han presenterer presenterer som et faktum? I dag gjentok han det samme. Tror han virkelig på disse tallene eller har han noen andre baktanker? Jeg kan ikke tenke meg at Norge er det mest populære landet for fire hundre og femti tusen flyktninger fra Midtøsten og Afrika. Miljøet er mannen også opptatt av, eller rettere sagt så er han opptatt av at vi ikke skal bry oss om det forskerne sier. Der er han forresten på linje med Putins forskere.

 

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s