Biden om Netanyahus Israel (tirsdag 21.mai 2024)

tirsdag 21. mai 2024


Dagens program:

  • Til renseriet i Tønsberg med vinterdyna.

Sol fra skyfri himmel og seksten grader klokka åtte på morgenen.


«Det som skjer i Gaza», er ikke folkemord, sier Biden. Her har amerikanerne en annen oppfatning enn de fleste i Europa har. Jødene i USA støtter Israel, uansett hva de gjør, og spesielt demokratene er avhengig av deres stemmer. Så det er lett å forstå hvorfor Biden sier det han gjør. Og her har vi svaret fra Bings kunstige intelligens da jeg spurte om hva de hadde registrert.

President Biden har vært opptatt av å opprettholde et godt forhold til det jødiske samfunnet i USA av flere grunner:

  1. Tradisjonell støtte: Historisk sett har det jødiske samfunnet i USA vært en viktig støttespiller for Demokratene. Biden ønsker å opprettholde denne tradisjonelle støtten og sikre at jødiske velgere føler seg representert og hørt.
  2. Israel: Jødiske amerikanere har ofte sterke bånd til Israel, og Biden ønsker å vise støtte til den jødiske staten. Dette inkluderer å opprettholde militærhjelp til Israel og arbeide for fred i Midtøsten.
  3. Antisemittisme: Biden har uttrykt bekymring for økende antisemittisme i USA. Han ønsker å beskytte jødiske samfunn mot hatkriminalitet og diskriminering.
  4. Politisk allianse: Biden ønsker å opprettholde en politisk allianse med det jødiske samfunnet for å fremme felles mål, som menneskerettigheter, bekjempelse av rasisme og fremme demokratiske verdier.

I oktober 2023 holdt President Biden et møte med ledere fra det amerikanske jødiske samfunnet på Det hvite hus. Der bekreftet han sin fulle støtte til Israel og engasjementet for å bekjempe antisemittisme. Han uttrykte også dyp sympati for ofrene for Hamas’ angrep og understreket at det ikke finnes noen rettferdiggjøring for terrorisme1. Likevel har noen jødiske amerikanere kritisert Biden for å stanse militærhjelpen til Israel, noe som kan signalisere en potensiell endring i politisk tilhørighet23.

Biden er derfor avhengig av et godt forhold til jødene i USA for å opprettholde politisk støtte, fremme felles verdier og adressere bekymringer knyttet til antisemittisme og Israel.

I dagens Debatten hører vi at mannen fra Konservativt og mannen fra Frp mener at Israel har rett til å drepe ti tusenvis av unger, fordi terroristorganisasjonen Hamas drepte og tok israelske gisler.


Minner fra 2012:

Frp vil ha vekterne med i nasjonens beredskapsplaner (27. august 2012). | vestfoldingen


Dagens bilder:


Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar