Frp vil ha vekterne med i nasjonens beredskapsplaner (27. august 2012).

–          ”Har’ru du hørt det siste?”

Det er min venn på telefonen. Han går som vanlig rett på, uten å si hei eller hvem han er.

–          ”Frp vil at vi skal ha militser i Oslo, akkurat som i Syria!”

Vennen min er tydelig opprørt, og jeg svarer lavt for å berolige ham:

–          ”Du må vel ha misforstått, kjære venn. Selv Frp vil vel ikke ha militser her hjemme”.

Min venn stønner:

–          ”Du følger som vanlig ikke med. Jeg hørte nettopp at han Frp’ern som tar et par akevitter før han går på snakkestolen i stortinget, vil at de liksompolisene som tramper rundt i varehusene i de feite uniformene med masse metall-dingel-dangel hengende rundt i metalliske duppeditter, skal være i front og ta grep når de ser noe som kan være farlig for rikets sikkerhet”.

–          ”Tenk det da”, fortsetter han. ”Etter et par weekendkurs kan de hoppe på hvem-som-helst av oss, tvinge oss ned på bakken, sette knea på ryggene våre og vri armene våre bakover til vi nesten blir kvælt”.

–          ”De gutta der”, sier han etter en kort pause, ” mange av dem har til-og-med sittet i jeilen for vold. Det er dem som skal ta alle de mener ikke er bra å ha på gata”.

–          ”Fytte rakkærn!”, legger han til.

Jeg tenker at jeg må få satt ham litt på plass:

–          ”Hei, nå må du åpne øra dine litte grann. Hvis det er sant det du sier, så er det jo det partiet ditt høyreparti skal samarbeide med hvis din Erna vinner statsministertaburetten ved kommende stortingsvalg”.

Det blir taust i telefonen. Jeg hører at vennen min puster anstrengt. Kanskje han ikke vet hva han skal svare på min replikk.

–          ”Du”, svarer han noe spakt, ”kan’ke du be noen i ditt sosseparti bli venn med Erna og bli enig om å støtte henne slik at hun slipper å føye disse bjeffene fra de raringene som sier så mye merkelig?”

Det klikker i telefonrøret. Samtalen er tydeligvis over. Jeg tenker at det egentlig er bra vi har demokrati og slike mennesker som min telefonvenn. Han reagerer momentant når han hører eller leser noe som han føler ikke er bra for oss og samfunnet vårt.

– – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Samtale med en kamerat og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s