Det er kjøpmennene som gjør oss tjukke.

søndag 16. april 2023

I disse dager,

rett etter påske, er mat og kropp det store temaet på TV-kanalene. Man snakker om hva og hvordan, for nå er påsken over, påsken med masse spising, og da er vi klare for å få sommerkroppen som vi aldri får. Selv om mange forsøker med treningsstudioer og personlige trenere, men dette nytter sjelden. For mat er godt, og det vet vi alle.

Jeg for min del

er hellig overbevist over at vi kan skylde driverne av matvarebutikkene for alle kiloene som vi legger på oss. De er mest interessert i å selge mest av det de betaler minst for og som gir en fortjeneste som er himmelropende. De gir da blaffen i hvordan vi ser ut.

Noen måneder i året

bor vi på Gran Canaria og handler i lokale butikker som for eksempel Mercadona og Lidl. Når vi åpner døren og stiger inn møter vi først grønnsaker og frukt. I mengder. Og forsyner oss godt før vi vandrer videre inn og møter fisk og kjøtt og resten av matvarene.

Når vi vel er hjemme

med bæreposene våre, finner vi at over halvparten av det vi har handlet er grønnsaker og frukt.  Og hvor er disse diskene med smågodt? Med disse vektøkende produktene? Vi finner dem ikke i butikkene og heller ikke i posene våre. Rett og slett fordi de ikke finnes i butikkene. De har sjokolade, men de er innpakket og plassert lengst inne i butikken.

Jeg innrømmer at Kiwi forsøker.

Det sier de også høyt og tydelig at de gjør, men vi forsyner oss mer av disse sunne og energigivende produktene når det er mye av dem, og i de Kiwi-butikkene jeg har besøkt, er utvalget svært så knuslete. Men energidrikker står stablet i mengder, og de inneholder sukker, masse sukker som omdannes til fett så snart vi får det innabords. Da vet vi at det er her de tjener penger. Masse penger. Og vi blir tjukkere og tjukkere. Og ved kassene finner vi de store fristelsene. Store stativer med uinnpakket smågodt.

Dette er kanskje en litt karikert fremstilling, men jeg mener at jeg er veldig nær. Så ta en samtale eller send en melding til de kjøpmennene du kjenner eller treffer i butikken din. Be dem ta en kikk på matvarebutikkene når de tar ferie, for eksempel på Gran Canaria.

Hilsen Terje i https://vestfoldingen.com

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s