Men inni er vi like.

lørdag 15. april 2023

«Men inni er vi like»,

leste vi i barneskolens lesebøker i femtiårene. Og jeg tenker at dette er ikke sant. Noen er sikkert likere enn andre, men de fleste av oss er ganske forskjellig. Både utenpå og inni.

Etter de første årene til sjøs bestemte jeg meg for eksempel at jeg ikke ville bli gammel i Norge. Min kropp fungerte absolutt ikke i kaldt vær. Jeg kom hjem i februar etter nitten måneder i stort sett bare shortsvær, og klamret med til vedovnen i stua hos mor og far for å få varmet opp kroppen min. I dagevis. Da bestemte jeg meg for alvor. Min kropp er tilpasset mange flere varmegrader enn det vi har i Norge.

Men vi har venner som løper etter det kalde været så snart vi går mot vår og sommertemperaturer. Men de færreste sier at de liker vinterkulda. Så er det vel sånn kanskje at vi lenges mot det været og temperaturen som vi ikke har.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Men inni er vi like.

  1. Dagfinn Olberg sier:

    Jeg er sååååå enig med deg!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s