Er du hjemme, spurte legen og så ut av vinduet sitt. Har du sett været?


fredag 14. april 2023


Nå har vi vært hjemme i snart fem uker,

og helsa fungerer stadig dårligere i dette norske været. Legen bare så på meg da jeg kom for full EU-kontroll.

Er du hjemme», spurte han. «Har du sett været», la han til og så ut gjennom vinduet på kontoret, men blodprøvene var greie, så da så. Jeg ble henvist til røntgenfotografering av lungene mine, så nå venter jeg på disse resultatene.

Om en måneds tid skal hovedpulsåra sjekkes hos LHL-klinikken og til høsten er det full kontroll hos Tønsberg Lungeklinikk. Og først da er vi klare til å reise sydover igjen.


Tirsdag ble stingene tatt,

og jeg kan igjen sette inn den midlertidige tannprotesen. Og så er det bare å vente til august da varige tannimplantatene skal skrues inn.


Men i henhold til nyhetssendingene

er de fleste opptatt av lønnsforhandlingene mellom NHO og LO, der to grupper kjemper om verdiene som bedriftene skaper.

NHO representerer eierne som vil beholde mest mulig av verdiskapningen som de vil bruke som de vil. For eksempel til utbytte til eierne og nye investeringer.

Jeg skal gjerne betale skatt, men da vil jeg vite hvor pengene går, var det en av laksemilliardærene som sa.

LO representerer lønnsmottagerne som vil ha mest mulig av den samme verdiskapningen. Det er ikke så lett å forene interessene til disse to, men så er det jo det som disse forhandlingene handler om. Og de bruker å finne en grei løsning for begge parter.


Så er ungdom i gang med å røyke igjen.

Vi trodde vel at denne uvanen var borte, men dessverre er det ikke slik. Da synes jeg at vi burde få beskyttelsestiltak sånn at vi som plages, slipper å puste inn denne skitlukten.

Randonee world cup
Laila har stusset hekkplantene. God jobb.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s