Den nye «Utvandrarna» samt mye mer.

En ny dag med tåke og temperatur rundt tretten grader møtte oss da jeg sto opp i dag tidlig, men føltes som under ti grader da jeg hentet avisa utenfor døra. Takk til Oddvar for avisa.

Utvandrarna.

I går kveld var vi på kino. Den nye filmen «Utvandrarna» med regi av Erik Poppe. Han klarte det igjen. Veldig bra resultat.

Som tidligere skrevet var den basert på den gamle filmen, men forkortet til to og en halv time med kvinnene i sentrum. En helt annen type film.

Narkotikaen flyter på SVGS,

og kommenteres med humor. Sånn har det visst blitt på vår videregående skole som var så bra.

Nyheter, SVGS | Reagerer på narkotika på SVGS: – Jeg føler noen ikke tar det like alvorlig som jeg hadde håpet (sb.no)

Sverigedemokraterna vant.

Det ser ut til at de borgerlige overtar regjeringskontorene i Sverige, men det største partiet blant de borgerlige er Sverigedemokratene, noe som betyr «problem» for den som vil bli statsminister.

Alle har hørt om bakgrunnen for dette partiet, og ingen tror vel at de gamle nynazistene har flyttet seg over til et annet parti.

Svenske aviser utroper Sverigedemokraterna til valgvinner | ABC Nyheter

Ukrainas soldater vinner

stadig tilbake tapte områder. Russiske soldater rømmer. Putins Russland gir blaffen så lenge han har mulighet til å hente inn flere soldatemner fra fattige områder. Derfor må vi i Vesten holde ut vinteren gjennom. Det vil nok bli tøft for mange, men det er farlig å la Putins Russland vinne.

Oberstløytnant advarer: – Det farligste vi gjør nå er å la Russland lykkes | ABC Nyheter

I Sveriges riksdagsvalg

ser det ut til at Sverigedemokratene blir det nest største partiet og det største blant de borgerlige. Problemet for den som skal samarbeide med dem, er at partiet springer ut fra nynazistiske grupper og at det er lite sannsynlig at disse gruppene har forlatt partiet, noe som betyr at de kan ha innflytelse på de beslutningene som partiet gjør.

Nå er jo dette Sverige og ikke Norge, men så tenker jeg: «Hva ville vi gjort i samme situasjon. Tenk å få et parti med nasjonalsosialistiske tendenser inn i en norsk regjering?»

Flere bedrifter i Norge

sier at de må innstille på grunn av strømprisene. Og da tenker jeg at de fleste andre land i Europa betaler enda mer for energien sin, og hvordan er utviklingen da der?

Hilsen https://vestfoldingen.com

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s