Noe av det jeg tenker på for tiden.

Lungene mine tetter seg fortsatt. Testingen hos astmalegen viste i forrige uke at pustekapasiteten er noe bedre enn sist, og det er jo bra. Men når det bobler i lungene sånn at en brølende hoste trenger seg fram, ja, da er det uholdbart for dem jeg er sammen med. Og jeg blir dødstrett uten å få sove en hel natt.

Og om ti dager er vi på Kreta. Jentene og jeg. Gullbryllupstur. Og når vi kommer hjem er det bare et par uker til vi reiser til Gran Canaria for et to måneders opphold før jul. Og i januar reiser vi nedover igjen. Av helsemessige grunner, som Inger Johanne sier det. Mens hun tenker på at hun kommer til å lengte litt hjem til Sol Angelica.

Og i mellomtiden skal vi begynne å høste inn jordskokken vår. Jordskokken som blomster iherdig for å vise at nå nærmer vi oss årets første jordskokksuppe eller jordskokkpuré.

Jordskokken blomstrer

Grønnsakene pløyes ned

flere steder i landet vårt, leser vi. Fordi det ikke lønner seg, sier bøndene. Strømmen har blitt så dyr at de ikke har råd til kjøling av lagrene sine. Sier de. Mange foreslår selvplukk, men det monner kanskje ikke for bøndene.

I NRK-programmet Debatten

hørte vi at finanseliten har kommet på banen. De vet så mye bedre enn myndighetene hvordan vi har feilet med strømavtalene. Kanskje de har rett? Jeg vet ikke, men mange andre hyller de enkle forklaringene. Det er jo så mye greiere. Dessuten avventer vi nå hvilke tiltak EU foreslår for å få ned gassprisene.

I Ukraina

har endelig IAEA kommet inn til det mye omtalte atomkraftverket som Russland har tatt kontroll over. Og vi puster foreløpig litt lettere ut. Men informasjonene som kommer derfra er ikke bare lystelige. Så vi må bare avvente i forventning til at det ordner seg.

International Atomic Energy Agency | Atoms for Peace and Development (iaea.org)

Det norske Høyre

går lukt til himmels i meningsmålingene. En tredjedel av de spurte vil ha Solbergs Høyre tilbake i sjefsstolen. Jeg tenker at hukommelsen i politikken er uhyre kort, noe vi har hørt mange ganger tidligere. Det var jo en årsak til at de mistet flertallet, men dette er vel nå glemt, fordi strømregningene dumper ned i postkassa.

Ha en god dag der du er.

Hilsen https://vestfoldingen.com

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s