Fotballen sliter med rasistiske tilrop.

Lørdag 30. oktober 2020

Fotballen sliter med rasistiske tilrop,

hører vi. Akkurat som dette skulle være noe nytt. Nordmenn har da alltid hatt høylytte negative meninger om mennesker med annen hudfarge, selv om mange nok vil protestere på slike påstander. Jeg har vært sjømann og hørt det meste av slike adjektiver.

Mange mener

nok også at vi nordmenn, vi er da så greie. Men i det siste har vi fått bevist at nordmenn sammen med dansker var en av dem som tjente mest på slavetrafikken til USA. Ikke bare fraktet vi dem på slaveskipene våre, men vi var også med på å samle dem sammen på våre slavefort på Vest-Afrika-kysten.

En sterk hendelse

fra min tid til sjøs, var en gang vi besøkte Cape Town i Sør-Afrika. Jeg skulle bytte filmer på agentkontoret. Dette var filmer som vi fremviste om bord da vi igjen kom i «rom sjø». Agenten var en norsk clerk fra skipshandleren. Midt i veien foran oss, krysset en familie over. Dermed stoppet nordmannen, løp ut av bilen og sparket til kona, mens han skjelte og smelte. Deretter kom han seg inn bak førersetet igjen, flirte og utbrøt at «der fikk de».

Dette var bare en av mange lignende opplevelser, spesielt i Sør-Afrika, så etter min mening har vi en god del å svare for når det gjelder forholdet til mennesker som opprinnelig kommer fra andre steder på kloden enn vår.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s