Første kursdag med Duly (lørdag, 25.februar 2017)

Fredag, 24. februar 2017 – første kursdag med Duly.

Så sitter vi her da. Klokka er noe over ti på formiddagen. Frokosten er spist, dagens quiz fra Sandefjords Blad og Aftenposten er unnagjort, og vi venter på Duly til dagens første spanske økt. Santiago fra kaféen på hjørnet var nettopp innom og fortalte at hun blir forsinket og kommer en time senere. Ikke så farlig egentlig. Vi har jo satt av hele dagen, i og med at vi skal kjøre to økter, en på formiddagen og en på ettermiddagen. Vi er spente og ser på det hele som en prøve. Funker det, så funker det.

Vi har fortsatt vintertemperatur her nede. Sytten grader var det i dag tidlig da vi sto opp, men nå klokka halv elleve har vi tjueto grader på skyggesiden.

Astmabronkitten min er ikke borte. Når jeg er ute og går, kommer ofte boblene i bronkiene tilbake, og etter mye harking og hosting blir det tomt, for en stund. Det er skikkelig slitsomt, men allikevel bedre enn i vinterværet hjemme. Jeg bestiller nok en legetime før vi reiser hjem, slik at jeg får en rask undersøkelse.

Jeg har vel skrevet tidligere at Sofia kommer hit ned sammen med ei venninne om en ukes tid. Hun har bedt oss sjekke litt rundt mulighetene for vinsmaking, og jeg tror vi har funnet et brukbart sted. La Casa del Vino i Santa Brigida kan være et slikt sted. Vi er så heldige at Duly for tiden bor i Santa Brigida, så vi regner med at dagens kurssamtaler vil dreie seg blant annet rundt temaet vin og vinsmaking.

Leiligheten under oss er under full rehabilitering, med reparasjon av mur og fliser, så det støyer en del. Nå støver det også, noe jeg kjenner på pusten, men slik er det å bo i en gammel bygning der mange leiligheter etter hvert må pusses opp. Akkurat nå klager fruen i leiligheten ved siden av den som pusses opp, en gammel dame fra Sveits, over støvet som havner på hennes stolputer. Som dere skjønner, skjer det mye i dagliglivet rundt oss.

Lørdag, 25. februar 2017 – Dagen etter

Dagen i går gikk uproblematisk, men jeg må medgi at det ble ganske tøft. Vi hadde avtalt en time på formiddagen og en time på ettermiddagen, men det ble to timer på formiddagen og to timer på ettermiddagen etterfulgt av en pizza i restauranten Bambino som drives av Dulys gode venn Santiago. Forholdet oss imellom blir mer som venner enn som lærer og elever. Bilder kan sees på facebook.

I dag blir det en avslapningsdag med en tur ned på stranda og kanskje en middag på en av restarantene.

Ha en flott lørdag og gled dere over livet (disfrute la vida).

Hilsen Terje

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s