Fastelavensboller (søndag, 26. februar 2017)

Søndag, 26. februar 2017

Fastelavensbollene er under produksjon, og vi venter besøk fra Arucas. Da Inger Johanne fortalte Duly om denne spesielle tradisjonen sist fredag, fikk vi høre at de har den samme her nede, med bakgrunn i den katolske tro. Vi fikk også høre det spesielle med at de ikke spiste kjøtt i påsken, eller kanskje det bare er langfredag, mens vi lutheranere hiver nedpå lassevis med fårekjøtt.

Matskikker er det mange av rundt omkring i verden. Noen er morsomme, mens andre kan skape irritasjon. Slik som jødenes og muslimenes forhold til svinekjøtt som etter det jeg har lest, er begrunnet i at grisen er skikkelig grisete og velter seg i søle og avføring. Andre steder har jeg lest at grisen er den mest renslige av våre husdyr, og at de skiter et sted og spiser et annet sted, mens storfe og hester spiser og skiter i samme område. Altså er det meste kanskje begrunnet i tradisjoner og Mosebøkene, og det skal man kanskje ikke kimse av.

Det er for øvrig Inger Johanne og hun alene som står bak bolleproduksjonen. Mitt bidrag har vært å karve opp frossent gjær og vaske opp det meste, mens Inger Johanne også gjør noe av denne jobben mens hun lager maten.

I går kveld spiste vi paella for første gang i denne perioden, altså perioden etter nyttår. Tidligere har vi ofte spist ute på lørdagene, men denne gangen har mye gått i stå. Først måtte vi hjem da tante Solveig ble syk, og mens vi var hjemme kom vinterforkjølelsen min og med denne fulgte den vanlige astmabronkitten som har slått meg ut i mye av den tiden vi har vært her nede.

Men alt går som regel over, bare vi bruker tiden til hjelp.

God fastelavenssøndag.

Hilsen Terje.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s