Heftige spansklekser (tirsdag, 28. februar 2017)

Tirsdag, 28. februar 2017.

Tirsdag ettermiddag. Etter dagens frokost kastet vi oss over spanskleksene som vi fikk mandag formiddag. Oppdraget er å lage et resumé på spansk av en svensk tekst om den spanske borgerkrigen. Resuméet skal gå både i imperfektum og preterito, noe vi raskt oppdaget at var en ganske heftig jobb. Vi har begynt, men er langt fra ferdig.

I går ble vi invitert av Ragnhild og Erik Damman til å bli med dem til San Agustin på kvelden for å se portrettintervjuet som NRK2 hadde gjort med ham. En fascinerende historie om en fascinerende mann og hans familie. Vi er glad for at vi har blitt kjent med dem.

I dag har dagen gått med til jobbing med spansklekser og en vandretur rundt i Playa del Inglés for å få beveget oss. Verken mer eller mindre.

Resten av dagen skal vi bruke til å lese og spise middag.

Jeg har forresten lagt bak meg de første to bøkene om Napolikvartetten av Elena Ferrante. En interessant bokserie om menneskene og miljøet i et fattigkvarter i Napoli og nå er jeg i gang med «Gåten om Jason Bourne» av Robert Ludlum.

Lesing er en del av dagliglivet her hos oss. Det blir lite av den aktiviteten hjemme. Hvorfor? Det vet jeg ikke, men det blir bare slik.

Rundt oss, når vi sitter på terrassen vår, føler vi oss absolutt ikke alene. Den spanske familien på fire i hjørnet under oss, bare fire meter fra oss i luftlinje, er ganske høylytte, og det sammen med den tyske damen rett under oss, spesielt når hun kommuniserer med en annen tysk leieboer rett over oss. Hun siste er i gang med full rehabilitering av leiligheten sin, en leilighet som er omtrent som vår i størrelse, og med den farten håndverkerne holder, vil det nok ta ganske lang tid før alt er ferdig.

Noe mer er det ikke å fortelle herfra i dag, så det er det bare igjen å ønske deg og dine en flott uke.

Hilsen Terje

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s