Hva gjør man en vanlig lørdag her i Playa del Inglés (lørdag, 18. februar 2017)

Lørdag, 18. februar 2017

Hva gjør man en vanlig lørdag her i Playa del Inglés på Gran Canaria? Mange spør oss nettopp om det. Ja, hva gjør vi egentlig? I går kveld var vi på Tapas Bar Capaco med familien Damman, men det var i går, og det var fredag. Hva gjør vi så i dag lørdag?

Joda vi har betalt husleia for to måneder. Samtidig fikk vi regning på vann og strøm. «Vent med den til april», mente Nico. Nico er eieren av leiligheten. Det er greit det, mente vi, men den skal jo betales, så vi får se.

Samtidig diskuterte vi oss imellom, Inger Johanne og jeg, om vi skulle droppe åremålsleie og heller leie for det halve året vi er her nede.  Vi bruker jo leiligheten stort sett bare i vinterhalvåret. Men det blir litt høyere månedsleie når vi leier for bare et halvt år i stedet for et helt år, slik vi gjør nå. Regnestykket er ikke helt enkelt om vi i skal medregne verdien av at vi har våre ting i leiligheten klart for bruk når vi kommer ned og at vi har et gjesterom stående klart for gjester.

Nå er det jo venner som låner leiligheten når vi ikke bruker den, og de fleste hjelper oss jo med husleia, så det går jo rundt økonomisk. Vi får tenke på det, bestemte vi oss for. Tenke mer en annen dag.

Etter denne økonomiske disputten, gikk vi en tur til Lidl og overlot noen euro til dem i bytte for noen matvarer, før vi tok veien hjem igjen. «Skal vi bade?», spurte Inger Johanne da vi var vel i hus. «Det er jo så varmt!» Men etter at vi hadde ryddet matvarene på plass, ombestemte vi oss. «Bade kan vi gjøre i morgen». I stedet ble det middag ute på balkongen, før Inger Johanne nå slapper av med en bok, og jeg sitter på den andre balkongen og skriver.

Slik som dette går jo dagene, også lørdagene.

Nå må jeg slappe litt av med en bok, tenker jeg. Kanskje jeg skal lese litt på spansken?

Jeg får se.

Ha en fin lørdagskveld der du er.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s