Vær og sånn (onsdag, 15. februar 2017)

Lørdag, 11. februar 2017

 

Værmeldinger er alltid interessant for de fleste av oss. Jeg har lest et sted at det vi ser mest på, er værmeldingsprogrammer, enten de kommer fra meteorologene eller spåmennesker.

 

I dag våknet vi til overskyet og svært vindfullt vær, og noen timer senere kom regnet. Ikke sånt regn som vi har i Norge, men det jeg liker å kalle lett strøregn.

 

Etter ytterligere et par timer kom solen tilbake, og nå ved ett-tiden har vi vanlig Canariavær igjen, altså sol og varme.

 

Astmabronkitten min har blitt bedre. Jeg sover godt de fleste nettene, men så fort jeg er oppe, kjenner jeg at lungene bør tømmes, og da holder jeg det gående et par timers tid, inntil tilstanden har stabilisert seg.

 

Ragnhild og Erik Damman er igjen på plass i Apartamento Corinto Dos. Rein kommer visst også ned. Vi stikker bortom i nærmeste fremtid.

 

Lekselesingen går også greit, selv om jeg fortsatt føler at jeg henger mye etter, siden vi har mistet så mye på grunn av flyttingen og tantes sykdom.

 

Onsdag, 15. februar 2017

 

. . . og slik var det for noen dager siden. Etter det har vi hatt mye sol og varme, men i dag er det overskyet og samtidig god og varm norsk sommertemperatur.

 

Tanken på at astmabronkitten skulle gå over av seg selv, har jeg gitt opp, så i går kveld gikk jeg tilbake til den gamle oppskriften som jeg har brukt fem eller seks ganger i året, altså antibiotikaen. Hver gang tenker jeg på risikoen for resistens, men hva skal jeg gjøre når jeg holder alle rundt meg i alarmtilstand på grunn av hostestøy?

 

Jeg tenker på sangen av Øystein Sunde «jeg få’kke puste om morran før jeg har fått meg en røyk eller fem», men jeg har jo ikke røkt på mange år.

 

Da vi gikk langs careteraen på vei til butikken Mercadona i San Fernando i dag hostet jeg sånn at murpussen rundt hotellene som vi passerte, begynte å falle av. Inger Johanne ba meg holde opp, for det er jo ikke tillatt å ødelegge murfasadene her nede i Playa del Inglés. Det er det vel forresten ikke andre steder heller.

 

Men gratis hjemtransport fra butikken fikk vi i dag. Vår frisør, Toni, var også i San Fernando, og dermed ble vi og varene våre stablet inn i den digre Mercedezen hans, sammen med hans fru Marissa som også jobber i salongen, og etter noen minutter ble vi sluppet av ved porten vår. Inger Johanne og Marissa skravlet hele veien, og da rekker ikke min spansk helt hjem. Inger Johanne kan dette med spansk smalltalk eller kanskje det heter «charlita» på spansk?

 

Kanskje jeg skriver noen ord i morgen også. Ha en fin kveld der du er.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s