Bør første mai skrinlegges som offentlig høytidsdag? (Mandag, 1. mai 2016)

Søndag, 1. mai 2016

Så våknet vi kvart på åtte i dag tidlig til tindrende sol. Å så glad jeg ble, men dessverre, nå 0 - første maiklokken ti har det igjen skyet over, men det er oppholdsvær, og det er jo bra. Og snart kan det kanskje igjen bli sol mellom skyene.

I dag er det første mai. I Norge offentlig høytidsdag og lovfestet fridag siden 1947, året da jeg ble født. Internasjonalt er dagen en demonstrasjonsdag for arbeiderbevegelsen fra 1890.

For meg har dagen alltid vært en kjærkommen fridag og en dag da vinterhabitten ble lagt vekk. Dette var dagen da jeg la merke til knoppene på busker og trær. På jordene brummet traktorene, og noen var ergerlig over at de forstyrret denne offentlige høytidsdagen, men de fleste skjønte at våronna måtte komme foran.

Noen mener at denne dagen burde skrinlegges. Noen demonstrerer dette høylytt, og det er egentlig greit siden dagen har en politisk retning, men i de siste årene har også de liberale og høyresiden fulgt opp med sine arrangementer, så dagen må jo ha noe for seg, for de fleste.

Jeg stemmer sosialdemokratisk og er medlem av arbeiderpartiet, men har ikke til hensikt å gjøre noe mer aktivt denne dagen enn å henge opp flagget. Sånn er det for meg. Vi har kommet så langt at vi kan gjøre akkurat det vi vil, uten at noen har rett til å blande seg i det vi gjør. Så sant det ikke skader andre.

Slik har vi det i Norge.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s