Bare en uke til julaften (torsdag, 17. desember 2015)

Torsdag, 17. desember 2015DSC06877

I dag er det akkurat en uke til julaften. På lista mi står det at jeg skal rengjøre vinduene utvendig og badene. Deretter er det den siste storhandelen før julaften eller kanskje vi utsetter den til i morgen formiddag. Da slipper vi å gå i kø. Ja, jeg tror vi gjør det slik. Jeg får sjekke med Inger Johanne når hun kommer hjem fra sine ærend i formiddag.

Det jeg liker minst ved denne tiden på året, er mørket, men tidlig på nyåret reiser vi tilbake til Gran Canaria, så da får vi tåle denne norske våte førvinteren.

Mandag kommer vår yngste datter hjem og to dager senere, altså lille julaften, kommer vår eldste sammen med ei venninne som skal feire julen sammen med oss. Det blir trivelige dager.

Håndballen ruller på tv og Norge gikk i går videre til semifinalen. I dag og resten av helgen ruller skiidrettene. De er ennå ikke ferdig, og slipper sikkert unna alle førjulsaktivitetene. Kanskje det er feil å si «slippe unna». Kanskje de helst ville være med, i hvert fall de som har små barn, og i julen må de være forsiktig med å komme nær sine nærmeste. Da er det lett å bli forkjølet og dermed ødelegge hele sesongen. Nei, det er ikke enkelt.

. . . 0 . . .

«Per er ingen bølle»,

Leste jeg i www.db.no. Det ser ut til at det er finansministeren som sier dette om den nye fiskeriministeren. Kanskje hun legger til, inne i seg, at «han bare snakker bøllete».

Andre beskriver ham som fargerik. Det er fint, tenker jeg. Hvis jeg skjeller ut folk rundt meg, så kanskje de sier «han Terje, han er jammen fargerik!». Du verden, dette virker kjekt.

Fiskeriministeren sier at han vil komme til å reise mye.

Jeg har lest at samfunnets miljøkrav og økte avgifter har forårsaket at bedriftsansatte reiser mindre. Samtidig hører vi fiskeriministeren si at han skal reise så mye han kan, men da må vel miljøministeren stanse disse planene. Eller?

I går ble vi presentert for de nye statsrådene,

og to måtte gå for å få kabalen til å gå opp. Den ene, hun som deltok i miljøforhandlingene i Paris, har gjort, slik jeg ser det, en svært god jobb. «Men nå etter to år i regjeringen, er det viktigere å følge opp sine tenåringsbarn», mente hun og dermed scoret hun noen ekstra popularitetspoeng hos oss alle. Den andre viste tydelig sin skuffelse, men slik er det i det politiske rommet. De vet aldri hvor lenge de får sitte.

Den nye fiskeriministeren og den nye integreringsministeren

fikk mesteparten av presentasjonstiden i tv i går. Begge snakket ganske utfordrende om hva de skulle gjøre. Fiskeriministeren som ofte har laget mye krøll på grunn av sine uttalelser, sa at det ville han fortsette med. Integreringsministeren la vekt på at hun ville stoppe flest mulig av dem som søker hjelp og beskyttelse hos oss og sende flest mulig ut av landet. Det blir spennende å følge spesielt integreringsministeren. Hun er jo også innvandringsminister og må holde seg inne med Krf og Venstre.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s