Norge er verdens beste land å bo i (fredag, 18. desember 2015)

I går fikk jeg de nye brillene som jeg skal beholde til over påske, da jeg skal DSC06932opereres for grå stær. Hvorfor dette synsproblemet har fuglenavn, forstår jeg ikke, dette synsproblemet som visstnok rammer nær hele befolkningen hvis de lever lenge nok, ifølge optikeren. De gamle brillene var umulig å bruke, og operasjonen får jeg ikke før etter påske, noe som passer meg bra, siden vi ikke kommer hjem fra Gran Canaria før rett før denne hellige uken, «la semana santa» på spansk.

Inger Johanne er på julelunsj på det gamle arbeidsstedet sitt, en julelunsj dit også de eldre blir invitert. Det er jo der vi er nå, «de eldre». Jeg er også blant de eldre, men jeg har ikke jobbet i en bedrift der de eldre blir invitert. Så det så.

Mens hun er borte, har jeg spylt og montert edelgranen. Jeg har lest at denne spylingen er viktig, ikke bare for allergikere, men fordi det er bra for de fleste, slik at de unngår risiko for allergi. For allergikerne er det viktig at vi bruker trær som de ikke reagerer på. For vår eldste datter er det edelgran eller kunstig juletre som er aktuelt. Julelysene og pynten får vente. Der vil jeg at den kvinnelige sansen for pynt skal telle.

I går hentet vi også laptop’en til Inger Johanne. Den crashet for et par uker siden, noe som mange laptop’er visstnok gjør i løpet av en tid, men denne var bare et par år gammel, så det ordnet seg ved at vi tegnet ny serviceavtale der vi kjøpte den. Da spurte jeg samtidig om det var smart å laste ned Windows 10, noe jeg stadig får anbefaling om på internettet. Den serviceansvarlig anbefalte meg å droppe dette nye programmet hvis det gamle fungerte, så da fulgte jeg hans råd og venter til det er aktuelt å kjøpe ny laptop.

. . . 0 . . .

Fortsatt kommer det opp kommentarer fra Frp-vennlige velgere vedrørende tallet ti tusen om antall flyktninger vi burde ta imot. Flere sier at det var Arbeiderpartiets leder som var den som presenterte dette. Ja, han gjorde det, på Arbeiderpartiets landsmøte, men det var Venstres leder som var den første som kom med dette tallet, samtidig som hun etterlyste støtte fra flere flyktningevennlige politikere.

Nå spiller dette egentlig ingen rolle. Vi få inn mange flere som vi må hjelpe. Noen mener at vi burde stenge dem ute eller kaste dem ut, noe som er svært vanskelig, hvis det ikke er noen akseptable steder vi kan sende dem til.

Frp har stått og står i spissen for disse idéene, noe de har gjort så lenge jeg kan huske, stått for en superegoistisk politikk. De har ikke villet dele noe med noen. Færrest mulig innvandrere skal aksepteres, uansett hvor de kommer fra, kanskje bortsett fra Sverige. Minst mulig økonomisk hjelp til u-landene og minst mulig skattebelastning for oss som har det så bra.

Jeg er enig i at mange eldre burde hatt det bedre på sykehjemmene, og at mange barn burde hatt det bedre, men dette kan ikke gå på bekostning av dem som flykter for å redde livet sitt.

I dag pøser den blå-blå regjeringen ut penger i skattelettelse til dem som har mye fra før. De henter penger i milliarder fra oljefondet, slik at dette minker, dette oljefondet som skulle sikre befolkningen i fremtiden. Disse pengene kunne vært brukt til sykehjem og til de av våre barn som vokser opp i trangere kår.

Til slutt er det verd å merke seg at Norge er det beste landet å bo i, dette for tolvte år på rad, i henhold til  FNs liste over verdens beste land å bo i. Ganske fantastisk, og vi merker det hver eneste dag, dette til tross for at vi har eldre og barn som ikke får den beste omsorgen, kfr. http://www.nettavisen.no/nyheter/norge-er-verdens-beste-land-a-bo-i-12-ar-pa-rad/3423171683.html

Takk for meg. I hvert fall for i dag.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s