Det nærmer seg jul (onsdag, 16. desember 2015)

Onsdag, 16. desember 2015DSC06910

I dag er det sekstende desember, noe som betyr at det bare er en uke og en dag til julaften. Vi har hatt noen hyggelige uker siden vi reiste hjem fra Gran Canaria. På grunn av ryggen min måtte vi avlyse årets smalahovefest, men vi har vært sammen med familie og venner i andre anledninger, noe som gjør at vi beholder følelsen av ordet hjemme her i Sandefjord.

Det er lett å glippe taket i dette ordet «hjemme» når vi oppholder oss så lenge utenlands. Isabelle og Sofia våre bor fortsatt i Oslo, noe de har gjort i mange år, men de snakker ennå om å komme «hjem» hit til jul, noe som er svært hyggelig. Om et snaut år flytter vi fra huset i Hekkeløpveien til en nybygd leilighet. Jeg tenker på om de fortsatt vil tenke på hjemmet vårt som «hjemme» når stedet er et annet enn der de har bodd i hele oppveksten sin?

Juleforberedelsene er godt i gang. Inger Johanne har bakt, ribba er i hus, noe av den er malt opp til ribbekaker, resten skal brukes til sylte og selvfølgelig som julaftens store måltid for ti mennesker rundt bordet. Det skal bli kos.

I dag er det vindusrengjøringens dag for meg. Det må bli en begrensning til innvendig vask siden temperaturen ute fortsatt er på minussiden.

. . . 0 . . .

For regjeringen er det utskifting av statsråder som er på gang. To av dem er for meg svært lite attraktive, men det bruker å ordne seg etter at det har gått en tid. Det bruker å gå slik at de tar ansvar og gjør det de skal. Ikke slik jeg ønsker det, men jeg stemte jo heller ikke på noen av regjeringspartiene.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s