Skal vi flytte fra enebolig til leilighet? (5. august 2015)

2015 08 05 – fra enebolig til leilighet.

Vi har lånt bildet fra hadeland.no

Vi har lånt bildet fra hadeland.no

Vi er for tiden på jakt etter leilighet, min kone og jeg, og det er ikke enkelt. Vi har egentlig holdt på med denne aktiviteten i noen år, men det er først i år at det har tatt skikkelig av. Årsaken er at vi bor mye av året i en varmere del av verden, og det hadde det vært mye enklere hvis vi bare kunne låse døra og reise. Det kan vi for så vidt gjøre også nå, takket være venner som har kontroll her hjemme.

Vi har diskutert oss gjennom hva slags type leilighet vi ønsker oss. Kona mi vil ha tre soverom, plass til minst tjue mennesker rundt spisestuebordet og stor terrasse. Jeg ønsker meg i tillegg store vindusflater som slipper inn mye lys. Begge har vi liten lyst til å flytte fra området der vi i bor i dag, for det er jo her vi kjenner menneskene.

«Man skal ikke flytte til et annet område når man har kommet opp i årene», sa en nabo som flyttet og angret litt på det.

Hver gang vi har vært på visning og kommer hjem igjen, ser vi rundt oss, og sier til hverandre: «Vi har det jo best her vi bor. Etter hvert kommer vi til å trenge mer hjelp, men hva så? Den hjelpen kan vi jo leie. Ikke sant?»

Vi har besøkt mange andre som har flyttet fra enebolig til leilighet, og alle sier at de er fornøyd, men vil vi bli det? Vi elsker vinterhaven og terrassen vår. Våre døtre er single og kommer hjem til hjemmet de alltid har kjent. Er det riktig å ta det fra dem?

Mange spørsmål dukker opp i denne søkefasen. I morgen skal vi se på et nytt prosjekt som skal bygges ikke så langt fra der vi bor i dag. Vi har sett på dette prosjektet en gang før og slo det fra oss. Kanskje det var feil å gjøre det den gangen? Kanskje vi bør vurdere det en gang til? Og slå det fra oss en gang til?

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s