Politikerne ødelegger ofte for seg selv (6.8.2015)

2015 08 06 – Politikerne ødelegger ofte for seg selv.orator speaks in megaphone. Isolated 3D image

Jeg tror jeg har sagt det en gang før, den gang rettet mot en arbeiderpartipolitiker. Det å hamre løs på andre partier kan virke mot sin hensikt.

Jeg har jobbet som selger, salgssjef og markedssjef i flere år og gått på mange kurs for selgere og salgsledelse. Selv om det er lenge siden, tror jeg at den samme regelen gjelder fortsatt. Den selgeren som snakker om konkurrenten har lite å fare med, og slik er det kanskje også med politikerne?

Idrettenes ledere fokuserer på det samme grunntanke. Glem at konkurrentene dine eksisterer, sier de. Gjør det du har lært at du skal.

Nå for tiden hamrer de borgerlige politikerne løs på arbeiderpartiet og partiets representanter over en lav sko. Samtidig ser vi at dette har liten virkning på velgerne. Det svinger litt, fram og tilbake, men lite på grunn av det de borgerliges representanter sier om konkurrentene i media.

Dette betyr at politikerne må snakke om det de har tenkt å gjøre og stole på at det er det velgerne vil ha. Hvis velgerne ikke vil ha det politikerne sier de vil gjøre, så taper de valget. Det er vel dette som er demokrati.

Ikke sant!

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s