Det er kanskje bedre med en god fylkesavis enn en intetsigende trangvikspost (7.8.2015)

Vi bor i et fylke som er svært lite i utstrekning. Etter knapt en halv time med bil har vi 2015 08 07 - Vestfold fylkekommet fra Sandefjord til Larvik. Etter knapt en time har vi kommet fra Sandefjord til Holmestrand. Det betyr at vi er svært nær det som skjer i våre nabokommuner.

Sandefjordinger reiser til Brygga i Tønsberg for å besøke restaurantene der, vi går på kino i Bølgen i Larvik eller til Kilden Kino i Tønsberg, en av Norges beste kinoer. Vi har vikingsentre både i Horten og i Larvik. I Sandefjord har vi fylkets beste hvalfangstmuseum og en fortsatt sjødyktig hvalbåt. For dem som skal handle, har vi en flott by for bilister som ønsker å parkere nærmest mulig den butikken de vil besøke.

Vi er altså ikke bare sandefjordinger, larvikere, tønsbergensere, hortensere, holmestrandinger eller «-ere» tilhørende andre sentre i vårt mangfoldige fylke. Vi er også vestfoldinger som ønsker å bruke mulighetene i hele fylket. Til dette trenger vi hjelp fra media. Ikke en eller annen trangviksk lokalavis, men en avis der vi kan følge med aktivitetene i hele Vestfoldregionen.

Mange klager over lokalavisen. Lite innhold, er hovedargumentet. Den eneste grunnen til at jeg har lokalavisen, sier en bekjent, er dødsannonsene, men selv de er lite verdt siden mange sandefjordinger jobber i andre deler av fylket, der de også har skaffet seg et bekjentskapsnettverk.

Noen av oss har flyttet fra en del av fylket til en annen, og for dem ville det hatt stor verdi å kunne følge med hva som skjer i det området der de en gang kom fra. Noen vil nok her argumentere med at mange kommer fra steder utenfor fylket, men det er jo alltid slik at et sted må man sette grensene.

Amedia som eier avisene, vil nok si at de med en felles lokalavis for hele fylket, nok vil omsette for et mindre beløp enn de nå gjør med fire eller fem små lokalaviser, men dette har jo også noe med kostnader å gjøre. En fellesavis vil vel, etter det jeg tror, bety lavere kostnader for utgiveren, men dette blir jo et regnestykke, hvis vi da ser helt bort fra kundetilfredshet.

Jeg er i alle fall helt overbevist om at en fellesavis for hele fylket vil skape mye større kundetilfredshet og medføre at færre vil irritere seg over eller sågar si opp abonnementet på en lokalavis uten særlig innhold.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s