Den røde gjøkungen mot de blå etablerte (4. august 2015)

2015 08 04 – Den røde gjøkungen mot de blå etablerte.  Color Line og Fjord Line

Og fortsatt strides de, de to fergeselskapene i Sandefjord. Begge heter Line, det ene med Color foran og det andre med Fjord foran. Det ene selskapet kalles lokalt for «De blå båtene». De har vært i Sandefjord siden gründerselskapet Scandiline solgte sitt selskap til dem for sytten år siden, og det andre, «Den rød båten», har funnet ut at her har de en mulighet til å kile seg inn med en avgang midt mellom de etablerte blå båtene, og det er her striden går. De blå vet at de mister mange av passasjerene hvis det blir en avgang en time før deres siste om morgen.

Den rød båten er ny, og det er visst veldig fint om bord, men kaldt, sier en vi kjenner. Det lokale problemet er at de blå båtene sysselsetter flere hundre nordmenn, mens det nye, de med den røde båten, bruker dansker med skattefritak, noe som gjør at personalkostnadene blir mye lavere.

Dette betyr at hvis den røde båten vinner, vil mange vestfoldinger muligens miste jobbene sine. Det er vel da sannsynlig at de blå båtene også går over til dansk personale om bord.

Hvis den røde båten må gi seg, vil rederiet kanskje fortsette med norske medarbeidere. For mange i Sandefjord betyr dette at det å reise med den røde båten er nesten å se på som landsforræderi.

I tillegg har selskapet med den røde båten truet kommunen med rettsak hvis de ikke får viljen sin. Etter manges mening er de da å betrakte som gjøkunger som planter seg inn i reiret for deretter å skubbe de blå båtene og de norske arbeidstakerne om bord ut.

De blå båtene har lært passasjerene å reise til Sverige via Sandefjord, og nå vil den røde gjøkungen overta en del av disse passasjerene uten å arbeide særlig mye for å skaffe flere.

Har jeg forstått dette riktig, mon tro?

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s