En måte å tømme hjernen for dumme tanker på (2. august 2015)

2015 08 02 – noen tanker.

I går skrev jeg fra min morgenmosjonstur og at jeg kanskje ville gjøre den samme turen i

Tenkeren av Auguste Rodin

Tenkeren av Auguste Rodin

dag. Jeg så gjorde. Samme turen. Etterfulgt av noen situps og armhevinger. Så tenker jeg: «Hvorfor gjør jeg dette. Vil jeg bli sprekere? Vil jeg forhindre kroppens forfall? Det høres da så forpliktende og kjedelig ut. Jeg trives med disse turene. Ikke spesielt fordi det er så sundt. Jeg vet jo ikke om jeg kommer til å holde meg friskere hvis jeg gjentar disse turene dag etter dag, uke etter uke, måned etter måned og år etter år. Kanskje jeg derimot får slitasje i knær og føtter? Og må opereres og bli liggende? Det er mange som får slike slitasjeskader. Det er ikke derfor jeg fortsetter med disse morgenturene. Tror jeg.

Derimot er dette en måte å tømme hodet for tanker som forstyrrer. I går begynte jeg å tenke på hvordan ting henger sammen og endrer seg.

I fjor etterlyste oljenæringen ingeniører samtidig som de antageligvis visste at vi kom til å trenge færre i løpet av kort tid. Kanskje de tenkte at hvis det blir overskudd på ingeniører og andre oljesysselsatte, så blir disse billigere, og dermed tjener det oljerelaterte næringslivet mer. Naturlige tanker. Det viktigste for de fleste er jo å tjene penger. Dermed kan de leve bedre. Alt dette henger sammen og er ren logikk.

Kriger skaper jo også inntekter for noen, mens andre må lide. I det siste er det Tyrkia som vil kvitte seg med det som truer deres velstand. Isis må vekk og det samme med kurdernes militære del. Dermed trenger de våpen, ammunisjon og krigsrelaterte produkter. Store inntektsmuligheter for dem som leverer slikt. Dermed blir det større behov for olje fra både Iran og Saudi Arabia som har skjønt at nå er det bare å få opp og omsatt den oljen de kan, raskest mulig før prisene synker ytterligere. Inntektene skal de bruke til å utvikle grønn energiproduksjon, har jeg lest.

Her i Norge vil flere vil leie ut hybler og leiligheter, men færre vil betale det utleierne krever. Dette er nytt, hørte jeg i radio i går. Dagens Næringsliv skrev 21. juli: «Norge er det landet i Europa med størst risiko for en boligboble». Hva det har å si for oss som allerede eier vår leilighet, vet jeg ikke, men spekulasjonene forstyrrer utviklingen.

Tallet på flyktninger fra øst og syd fortsetter å øke. Hvor dette vil ende, vet vi ikke, men menneskeheten må hjelpes, og vi må bidra kollektivt. Det vet vi. På den ene eller andre måten. Store deler av Afrika er i rivende utvikling, noe Kina er med på. De trenger jo mineraler og arealer som kinesiske bønder kan utvikle. Nå vil også Obama ta USA med på dette racet.

Dette er noen av de tankene jeg kvitter meg med når jeg går-jogger om morgenen. I kveld kommer moren min og broren min med kone på grillmat. Da snakker vi om helt andre ting.

I morgen skriver jeg kanskje også noen ord. Vi får seg hva den dagen bringer med seg av nytt tankegods.

Ha en fin dag.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s