Etter å ha lagt fra meg boken for siste gang, ble jeg sittende å tenke på det dramatiske livet til denne malerinnen som mistet sin far før hun ble ordentlig kjent med ham og deretter sin mor som overlot henne til sin opiumsrøkende onkel som igjen solgte henne til et bordell før hun ble ungdom.
Etter få år ble hun kjøpt ut av bordellet av en offentlig tjenestemann som hadde forelsket seg i henne. Hans arbeid for å forme og utvikle den unge piken slik han ønsket, ble forstyrret av hennes store interesse for billedkunst, noe han etter hvert aksepterte selv om han ikke likte det.
Fortiden som prostituert gjorde at hun hadde utviklet et naturlig forhold til nakenhet, noe som kom frem i bildene hennes, og derfor fikk hun en ny kamp i fanget. Denne gangen mot det konservative kinesiske miljøet.
Vi får følge malerinnens liv fra Kina til Paris der hun maler og sulter. Deretter tilbake til Kina som er under stadig forandring, noe som har konsekvenser for henne og bildene hennes. Kampen mot de etablerte i Kina og førstekonen til mannen hennes er en av grunnene til at hun til slutt må forlate hjemlandet.
Mens jeg leste om tiden hennes som sultende kunstner i Paris, ikke i noen måneder, men i mange år, ble tankene mine trukket mot Sult av Hamsun, mens jeg tenkte over denne enormt sterke viljen denne unge kvinnen viste.
Samtidig ga boken meg en ny innsikt i et Kina under stadig forandring der kampen for å overleve var altoverskyggende.
Noen av bildene hennes finner du i
http://www.jennifercodyepstein.com/Yuliangs_Paintings.html
– – – 0 – – –
If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.
If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.