En solrik høstdag med ikke særlig mange varmegrader (27. oktober 2012)

En solrik høstdag med ikke særlig mange varmegrader.

Dagens spasertur gikk til Kunstforeningen sammen med min vakre kone. Det var hun som tok initiativet.

–          ”Utstilleren er maleren Elisabeth Slettnes fra Lillehammer. Bildene skal være veldig fargerike”, sa Inger Johanne mens vi gikk ned til byen.

Og gjett om de var. Selv jeg som er svært fargesvak kunne se det. Bilder var satt sammen av mange detaljer i sterke farger.

–          ”De får meg til å tenke på boken Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug”, tenkte vi begge to høyt, omtrent på likt.

Etter en hyggelig passiar med henne som styrte butikken og en bekjent som også var besøkende, satte vi kursen hjemover. Et ikke planlagt besøk i en brukthandel, ble det også plass til, men den smale hylla som jeg har vært på utkikk etter lenge, var der ikke i dag heller.

–          ”Kanskje de har fått en inn neste gang”, sa Inger Johanne mens vi fortsatte hjemover.

Vi la veien gjennom parken der endene trives så godt og menneskene likeså. I hvert fall på en dag som denne.

Et kjent ansikt smilte mot oss midtveis inne i parken. Kanskje fordi jeg så ham og smilte først. Inger Johanne presenterte seg, og jeg sa takk for sist. Han var en tidligere sjømannskollega som også koste seg med en spasertur i parken i det fine været. Før vi gikk videre, ba han meg hilse til mor. Han var for henne en tidligere nabo.

–          ”Kjenner du moren hans”, spurte Inger Johanne.

–          ”Neeei”, svarte jeg. ”Hvorfor spør du?”

–          ”Du sa takk i like måte da han ba deg hilse svigermor”.

Jeg har sagt slik før. Uten å tenke meg om. Akkurat som alle dem som sier ”hyggelig” når de hilser på nye mennesker.

–          ”Heter du også HYGGELIG?”, har jeg mange ganger hatt lyst til å spørre. ”Han forrige jeg hilste på het også det. Og han før han også”.

Jeg har ikke gjort det. Det kunne virke uhøflig. Forresten, er det bare menn som sier HYGGELIG? Jenter bruker andre ord; tror jeg.

Solen har nå gått ned, og jeg legger skriveriene fra meg. I morgen er det en ny dag.

– – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Dagligliv og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s