Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n – sjette dagen.

Japan, jordskjelv, tsunami, jordskred, usikre atomkraftverk, Libya og Bahrain. Det er bare én måned siden vi kom tilbake fra Gran Canaria. Da var det Egypt som skapte de store overskriftene og Tunisia før det.

Våre to døtre planlegger reiser, den ene til Svalbard for å jobbe som restaurantsjef og den andre til Goa i India for å feire bryllup, mens vi har bestemt oss for å være hjemme til over sommeren. I stedet gjenopplever jeg våre tre vinteruker på Kanariøyene.

torsdag, 3. februar 2011 – sjette dag.

Det er under frokosten vi som regel planlegger, så også i dag. Eggene er kokt og plassert på tallerkenen på Columbus måte. Et lite kontant ”kakk” og dermed står egget støtt.

–          ”I dag blir det San Fernando”.

Jeg nikker og bekrefter med et ”si, muy bien.”.

San Fernando er ikke den mest spennende bydelen i området rundt Playa del Inglés, men vi er på jakt etter ferske matvarer som det er lite av i de supermarkedene rundt der vi bor og tenker at kanskje San Fernandos varehus Ronda kan tilby dette.

–          ”Dere må ta en taxi”, blir vi fortalt, men på kartet ser vi at gåavstanden ikke er all verdens, og vi ønsker å bevege oss fysisk, så veien går først ned til Tropical og deretter mot hovedveien som vi skal krysse.

–          ”Hvilken vei fører til gangbroen?” spør en av oss uten å forvente svar.

Vi kan velge mellom to sannsynlige og velger den første. Etter et par hundre meter ser vi gangbroen og bruker den for å krysse hovedveien. Dermed er vi raskt over på San Fernando-siden av hovedveien. Vi må opp noen trapper som fører oss til bydelens mest trafikkerte gate. Den fører opp til Ronda der vi finner lite matvarer, men et rom for trengende. Etterpå blir vi stående og betrakte bilparkeringskunstnerne utenfor, før vi legger kursen inn i sidegatene der folk bor.

Hus i San Fernando

Hus i San Fernando

Husene er for det meste bygget i to etasjer.

–          ”Kunne du tenke deg å bo her?”, spør jeg.

Jeg fabulerer ofte om å flytte til et varmere sted når det er kaldt i Norge, til et sted der det er lettere å puste, til et sted der kroppen fungerer bedre, på alle måter.

Vi går videre.

–          ”Hva er dette? En skole eller en kirke?”

Jeg ser en bygning som ser stille og ubrukt ut. Foran inngangen en park med benker og trær. Fra trærne hører jeg fuglekvitter, høyt kvitter med skikkelig melodi.

–          ”Ser du noe?”, spør jeg Inger Johanne som sjekker sandalene sine.

–          ”Nei!”, svarer hun.

Oppi der sitter den og synger.

Oppi der sitter den og synger.

–          ”I trærne! Fuglene står ikke på bakken”.

Fuglene er ikke der

Fuglene er ikke der

Hun kan jo ikke se fugler når hun ser på føttene sine. Jeg spør ofte henne om slikt. Hun er ikke fargeblind slik som jeg.

Endelig har jeg lokalisert en av fuglene. En med langt gult nebb. Nå flyr den til et annet tre. Den likte vel kanskje ikke at jeg så på den med den lille kikkerten min.

–          ”Her skjer det absolutt ingenting. Det er her vi sover”.

Vi blir stoppet av en som gjerne vil hjelpe. Han er tysk og går hastig sammen med en dame, men tar seg tid til å spørre om vi trenger hjelp. Han legger til at han helst ikke ville være her og forter seg videre.

–          ”Deutschland über alles!”, sier jeg til Inger Johanne. ”Han har sikkert blitt sendt utenlands mot sin vilje”.

Her flyr den.

Her flyr den.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag .

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s