Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n – femte dag.

onsdag, 2. februar 2011 – femte dag

Solen skinner og gir varme selv om vinden fortsatt er der. Frokosten er inntatt og nisten er nesten ferdigsmurt. Dette blir første dagen på stranden for oss.

Jenta i resepsjonen fortalte oss i går at antallet turister hit til Kanariøyene har økt de siste dagene. Hun mente det var på grunn av det som akkurat nå skjer i Egypt.

–          ”Skjer i Egypt, spurte vi. Er alle så redde for haiangrep at de dropper ferien sin i Egypt?”

Hun så litt rart på oss og nevnte Mubarak, så vi spurte litt mer og la penger på betal-tv’en så snart vi kom opp i leiligheten. Egypt og massedemonstrasjoner på alle kanaler. Mubarak vil ikke gå av. De militære ber demonstrantene om å gå hjem. Suezkanalen fungerer fortsatt, men det er bare foreløpig. Dermed rammes verdensøkonomien. The Muslim Brotherhood er aktive markedsførere for sin eventuelle maktovertagelse.

Vi har verken hørt eller sett nyheter de siste fem døgnene. Dermed er vi satt ut av det som skjer i verden utenfor Playa del Inglés. Vi har vært mest opptatt av det som er mest nærliggende for oss. Et sted å bo, og været som ikke er helt slik vi vil det skal være. Jeg tenker på våre små utfordringer i forhold til det som skjer i Egypt og dermed resten av verden.

Det blir solbad på stranden, ikke sjøbad. Sandstormen får huden til å svi. Nesen, munnen og øynene fyller seg med sand. Det er varmt nok til at huden avgir fuktighet, og denne fuktigheten får sanden til å sette seg fast overalt hvor den kommer til.

Etter et par tre timer har vi fått nok og trekker oss tilbake og opp i leiligheten der ryggsekken tømmes for sand. Nå har gulvet vårt fått et tynt lag av usynlig sand.

–          ”Hvorfor er det ikke kost og brett her?”

Små problemer i forholdt til dem i Egypt, men de mest nærliggende, nå som vi er sikret overnatting resten av oppholdet.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag .

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s