Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n – syvende dag.

I går sa vi et foreløpig ”på gjensyn” til vår yngste, Sofia, som satte kursen for ny jobb på Svalbard. Etter flere år på Continental og Grand Kafé på Karl Johan og en bachelorgrad i hotelledelse i bagasjen, har hun etter hvert fått behov for nye utfordringer. At det ble ”kalde” Svalbard var overraskende for oss foreldre.

Etter det vi har hørt, ble det mange tårevåte farvel’er til kolleger som etter hvert har blitt som hennes andre familie. Så var det vår tur. Storesøster Isabelle, mamma og pappa. Først sprø vafler hos hennes meget gode venn, Ole, som etterhvert også har blitt vår gode venn og deretter skyss til Gardermoen.

Forrige gang var det skole og jobb i Australia. Denne gangen er turen mye kortere, men kanskje mer spennende på en annen måte. Jobbavansement til lederansvar i et annerledes samfunn, på et av de mest tradisjonelle etablissementene på Svalbard, selveste Huset med tjuetusen vinsorter i kjelleren.

Vi har allerede bestilt flybilletter og kommer på noen dagers visitt til sommeren. Vi gleder oss, og som en kontrast er det godt med tilbaketenking til Gran Canaria i februar.

fredag, 4. februar 2011 – syvende dag.

Denne dagen, vår syvende dag på Gran Canaria, starter med overskyet og noe kjølig vær, kjøligere enn de fleste andre dager, så den planlagte turen til Puerto Mogan passer godt.

Vi tar bussen fra holdeplassen nede ved Tropical og forlater Playa del Ingles før solen viser seg. Bussen tråler seg langs den svingete veien langs kysten, og når vi ankommer Puerto Mogan viser sydendagen seg fra sitt aller beste. Den varmeste dagen hittil under vårt opphold.

Det er to grunner til at vi gjør denne turen. Den ene er at alle snakker om stedet som det vakreste her nede. Den andre er at den vandrende markedsdagen er i Mogan på fredager, og den vil Inger Johanne ikke miste.

Om stedet er vakkert?

Tja, kanskje, men beskrivelsen er i så fall ganske mangelfull. Jeg opplever stedet som et minisamfunn bygget opp rundt en lun og solfull strand. Et sted der vi sikkert vil treffe de samme menneskene flere ganger hver dag, hvis vi skulle bodd her en uke. Dette skal vi heldigvis ikke.

Spisestedene er mange, mange nok til å gi menneskene et inntrykk av variasjon, uten at det er det.

Vi treffer et pensjonert ektepar fra Strømmen. De har bodd her i halvannen uke og virker ganske fornøyd. Kanskje ikke superfornøyd, men allikevel sånn passe.

”Et lite Venezia” er også et navn som noe bruker på stedet. Dette navnet kommer sannsynligvis fra den smale kanalen som renner fra fjellet bak og ut i havet ved siden av stranden. Broene over har samme form som Venezias broer, og både dem og kanalen er i miniformat og gir liten plass for eventuelle gondoler. Derfor er det ingen av disse farkostene i Puerto Mogan. Det er heller ingen bygninger som ligner Venezias. Derimot er hotellene mange, både nede i sentrum og oppover i fjellene rundt, og det er vel egentlig det som er å si om Puerto Mogan.

Vi spiser, vi småhandler på markedet, og jeg kjøper skjorter i en butikk som selger både skjorter og fotoutstyr.

Etter en spasertur rundt i byen, setter vi kursen for bussholdeplassen og går om bord i en buss som skal i vår retning.

En dag i Puerto Mogan er trivelig, men absolutt nok.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag .

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

En av butikkene i det vandrende markedet.

En av butikkene i det vandrende markedet.

Den lille strandpromenaden.

Den lille strandpromenaden.

En liten gate med visjonelle trikkeskinner.

En liten gate med visjonelle trikkeskinner.

Stranden i Puerto Mogan

Stranden i Puerto Mogan

Hotellene i fjellet rundt Puerto Mogan.

Hotellene i fjellet rundt Puerto Mogan.


Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n – syvende dag.

  1. Fant deg ved googlesøk. Så artig å se bilder fra Puerto de Mogan og få mitt vinterparadis beskrevet av andre. De siste årene har jeg feriert der 3 og 4 uker rundt juletider. Og jeg blir ikke lei av dette lille paradiset ved Atlanterhavet! Stortrives i den sjarmerende byen, med en herlig blanding av lokalbefolkning og turister. Fredager i Puerto de Mogan liker jeg derimot ikke! Da oversvømmes byen av turister fra andre steder på GC. Da holder jeg meg unna sentrum til markedet er nedpakket og tilreisende har forlatt byen.

    Gleder meg til å lese hvordan dere har hatt det resten av ferien!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s