Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n – vår åttende dag.

Vi ser på værmeldingen at Sofia har tjue minusgrader på Svalbard, mens vi sitter i solveggen på terrassen og drikker kaffe. Isabelle sender melding om at nå blir det møbler på balkongen hennes og flybillett til India der hun skal i bryllup. Skatterefusjon er hyggelig.

Vi har kjøpt partytelt til under tusen kroner og fått bilverkstedregning på over syv tusen kroner, så da er det avslappende og drømme tilbake til da vi var på Gran Canaria for noe over en måned siden.

lørdag, 5. februar 2011 – vår åttende dag.

Så har det endelig blitt badevær, og vi trekker ned mot stranden som er ”diger” og relativt ”menneskefri”. Noen har funnet le og krøpet sammen inntil moloene som strekker seg ut i havet som lange fingre og unngår på den måten de noe kjølige vindkastene som innimellom kaster seg over oss.

Vi er jo vikinger og legger oss ned der vi er mest utsatt for vindkastene, men etter å ha prøvd vannet og blitt enda mer avkjølt, velger vi å trekke oss inn under steinmoloen vi også. Akkurat som de andre.

Hittil på denne turen har vi spist de fleste måltidene i leiligheten, noe som er ganske nytt for oss som har pleid å være på vandring med ryggsekk fra sted til sted og fra rom til rom som backpackere, uten kjøkkenfaciliteter.

Nå som vi ikke lenger er i jobb, har vi begynt å skjele litt til budsjettet, men disse leilighetskjøkkenene gir ikke de største mulighetene til å lage delikatessemiddager, så i kveld spiser vi en indisk to-retters servert av svært hyggelige servitører hvorav den ene er sønnen til sjefen, en slags minisjef, og siden restauranten ikke akkurat er tettpakket klokken syv om kvelden, får vi en hyggelig dialog med ham.

Han forteller at han er født på Kanariøyene og snakker indisk, men har aldri vært i India. Han snakker om jobben sin, om familien her og i India, at han planlegger sin første reise dit ned og spør om jobb- og lønnsmuligheter i Norge. Han forteller at faren har diabetes som han ikke tar særlig hensyn til, så derfor orket han ikke jobbe så mye. Til slutt får han visittkortet vårt med en invitasjon til å bo hos oss hvis han kommer til Norge på ferie.

Slik ”smalltalk” er både hyggelig og gir innsikt i hverandres liv og kultur.

Til slutt blir vi traktert med kaffe og en fruktig drikkedessert på husets regning, takker for oss og trekker oss tilbake til leiligheten.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag .

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Mye plass for oss.

Mye plass for oss.

Vi trekker inn mot moloen.

Vi trekker inn mot moloen.

Sofia på Svalbard utenfor restauranten "Huset" der hun jobber. Foto hentet fra facebook.

Sofia på Svalbard utenfor restauranten "Huset" der hun jobber. Foto hentet fra facebook.


Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n – vår åttende dag.

  1. Gro F Gjekstad sier:

    Hei igjen og takk for fortreffelig lesing nok en gang. Nå har jeg en venninne fra Sandefjord på besøk, hun og mannen bor i Vilanova sør for Barcelona om vinteren og ellers i året i Sprintveien så de er nesten naboer til dere. Nå har sommeren kommet her og idag var vi på Amadores og badet, mitt første bad iår. Badetemp ca 20 grader og en lufttemp som bare var nydelig. Kos dere hjemme nå som våren er i anmarsj, og så gleder jeg meg til neste kapittel av «3 uker på GC midt på vintern»
    Klem fra Gro

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s