Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n – vår niende dag.

En gang i året har vi smalahovefest her i huset. Datoen er lørdag før første søndag i advent. Det er den dagen vi feirer sauen eller at sauenes avkom blir slaktet.

I fjor fikk jeg en bok av gjesteparet, Inger og Knut. En bok som jeg er i gang med å fortære, en thriller om sauer. En thriller der sauegjeteren har blitt drept og alt det som hender deretter sees gjennom sauenes øyne og vurderes i sauehjernene. Sauer som hver eneste en, har sine særtrekk.

Det er ikke enkelt å skille den ene fra den andre, selv om mange er av forskjellige raser, så jeg har brukt litt tid til å komme skikkelig i gang. De første innledningssidene har jeg faktisk lest tre ganger.

Mennesker er enklere. De er forskjellige av utseende, i motsetning til sauer som stort sett er like, slik jeg ser det, med mine øyne og i mitt hode.

På Gran Canaria så jeg ingen sauer, selv om de sikkert er der, slik de er de fleste steder i verden.

søndag, 6. februar 2011 – vår niende dag.

En vanlig dag hos oss, her på Gran Canaria, starter med ”oppståelse” og dusj. Oppståelsen kan ta tid siden varmen gjør underverker på de vinterdvalende funksjoner i kroppene våre. Dusjen kan være både varm og kald; varm hvis vertskapet er gjestevennlig eller kald hvis de samme vil spare strøm. Deretter påsmøring av solkrem og påkledning.

Den ene veggen i leiligheten består av glassdører som kan åpnes ut mot balkongen der vi stadig får besøk av to duer som bor i hotellets balkonger. Det er der ute på balkongen vi bor når vi er i leiligheten; så sant det er varmt nok.

Når vi står på den omtalte balkongen, ser vi rett over på svalgangene i det nærmeste hotellet. En svalgang i hver etasje. Hver morgen vandrer en dame frem og tilbake, jeg kaller henne røykedamen, fordi hun suger så ekstremt intenst på den hvite sigaretten sin. Hun hviler albuen på røykehånden i den andre hånden som ligger vannrettet rett under brystene. Jeg ser at hun suger så hardt at kinnene presses mot tennene innenfor. Etter hvert sug går hun noen skritt før hun stopper og suger på nytt.

Omtrent på den tiden da hun går inn i leiligheten sin, har vi satt oss rundt det runde plastbordet vårt for å nyte en god frokost, for deretter å gjøre et eller annet som vi har planlagt dagen før eller enda tidligere.

Vi har hatt vår andre playadag siden vi kom. To ganger har vi vært i vannet selv om vi ikke kan hoppe i taket for vanntemperaturen. De fastboende sier at temperaturen denne vinteren har vært flere grader kaldere enn de foregående vintrene, og det tror vi på, siden temperaturene var atskillig høyere da vi var her i fjor. Noen av dem vi snakker med er rett og slett engstelig for at dette er en bit av klimaendringene som vi ser over hele verden. Så også vår unge resepsjonsdame. Hun sier at hun fryser, og det gjorde hun ikke i fjor, sier hun. Det er kanskje ikke så rart siden hun bare spiser junk food. Det er i alle fall det hun har fortalt oss.

–          “Do you believe in climate changes?” spør hun meg. Hun elsker å snakke engelsk. Vi har forsøkt med spansk, men hun responderer ikke og svarer alltid på engelsk.

Jeg bekrefter at jeg tror på klimaendringene og at de er menneskeskapt, og hun nikker anerkjennende.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag .

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Svalgangene der røykedamen vandrer frem og tilbake.

Svalgangene der røykedamen vandrer frem og tilbake.

En av duene våre.

En av duene våre.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n – vår niende dag.

  1. Gro F Gjekstad sier:

    Helt herlig 🙂 Gleder meg til neste, nå er vanntemperaturen fin og lufta er igjen varm og fuktig som den skal være 🙂

    Klem fra Gro

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s