De kriminelle gjør det de vil (torsdag 13.juni 2024)

torsdag 13. juni 2024

Femten grader og overskyet, og regn er varslet av meteorologene, så jeg ser an været før jeg legger i vei ned til biblioteket der jeg skal levere boka om Henrik Wergeland og låne to nye bøker, «De skyldige, Israel og Palestina» og «Fange i Natt og Tåke». Den ene av Odd Karsten Tveit og den andre av Trygve Bratteli.

Klokka tre er jeg tilbake med bøkene i ryggsekken sammen med Cottage Cheese og nykål. Den siste er til dagens middag.

Cottage Cheese var veldig populært blant jentene da jeg var i tjueårsalderen, og nå har denne populariteten tatt seg opp igjen, hørte jeg på nyhetene i går. Bøndene har blitt bedt om å gjøre en ekstra innsats for melkeproduksjonen sånn at meierene klarer å dekke etterspørselen etter denne cottage cheesen. Dette fortalte jeg til Inger Johanne som raskt fulgte etter med «det høres godt ut» og dermed la jeg dette til på handlelisten min.


Fra Stortinget hører jeg

at statsministeren vært på talerstolen for å snakke om vår sikkerhetspolitikk der alt dreier seg om å beskytte oss fra land som ikke vil oss vel. Det han ikke snakket om, er trusselen fra kriminelle grupper, både fra dem som jobber mot oss innenlands og deres samarbeid med kriminelle grupper fra andre land. For å beskytte oss mot begge deler, må vi øke innsatsen, både til militære og til politiet, mener jeg. Flere hundre ferdig uteksaminerte politifolk er jo klare til innsats.

De kriminelle gjør det de vil,

og politistudentene får det ikke til,

for stortinget vil ikke gi dem penger,

de sier, vi har gitt og gir ikke lenger,

det er regjeringen som må hente gryn,

og som vi vet, de jobber ikke akkurat som lyn,

de har så mye annet som de må gjøre,

dessuten må de hele tiden sjekke med Støre,

som tenker og tenker og tenker,

mens politistudentene sitter fast i budsjettets lenker.


Minner fra 2012:

Jeg har nettopp lagt fra meg boken om Kon-Tiki-ekspedisjonen (30. september 2012) | vestfoldingen


Dagens bilder:

Tur til biblioteket.

Dobbelt klikk gir forstørrelse.

Pass på

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Dagstur og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar