Rabarbra og blåbær, Ytre høyre og Nazi-Tyskland, Francoise Hardy og fotografen Knut Bry, minner og dagens bilder (onsdag 12.juni 2024).

onsdag 12. juni 2024

Sol og femten grader klokka åtte på morgenen. Ikke så gæernt egentlig, så tidlig om morgenen, og vi har ennå ikke kommen til Sankt Hans.


I dag skulle vi høste rabarbraen for tredje gang i år, men det får vente. Blåbærene myldrer på buskene, og derfor bør vi dekke til buskene med fuglenett eller så forsvinner alle bæra så snart de begynner å blå’ne.

Rabarbraen kan vi skjære,

for tredje gang i år, ære være,

blåbæra bør dekkes,

før fugle-egga klekkes,

og sultne fugleunger piper etter mat,

da er det lett for fuglemor å være lat,

å hente maten fra våre blåbær-trær,

så vi dekker dem til og sier «la vær».


I nyhetene hører vi at det tyske Bundestag fikk besøk av den ukrainske presidenten, og at det fremadstormende Ytre-Høyre-partiet lot stolene sine stå tomme. Er det de gamle nasjonalsosialistiske tankene som spirer i Europa? Jeg tenker vonde tanker.

I Tyskland stormer Ytre Høyre fram,

dette partiet som bære idéene etter ham,

han som vi aller helst vil glemme,

han som fikk Nazi-Tyskland til å hyle med felles stemme,

lebensraum de ropte, de ville ha mer land,

og dermed sto nesten hele verden i brann.


Francoise Hardy døde i går,

åtti år gammel. Hvor godt husker vi ikke sangene hennes. De slepende sexy og melodiøse sangene. Jeg husker dem i alle fall godt.

Françoise Hardy – Wikipedia


Fotografen Knut Bry

gir bildene sine til Preus fotomuseum i Horten. Jeg har aldri besøkt dette museet, men jeg legger dette til i sommerplanene våre, og kanskje Inger Johanne er sprek nok til at vi gjør dette sammen.

Knut Bry – Wikipedia

Forside – PREUSmuseum.no


Minner:

Noen ganger lar jeg meg undre over hva vi kan få oss til å diskutere (28. september 2012) | vestfoldingen


Dagens bilder:

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar