Noen ganger lar jeg meg undre over hva vi kan få oss til å diskutere (28. september 2012)

I går var det både importtoll på oster og i dag er det bønnerom på Oslo-skolene.

Bønnerom for muslimer er visstnok en styggedom, men det som virkelig får oss til å ”koke” er alt som har med penger å gjøre. I går var de samlet til debatt i NRK-programmet Debatten; alle som mener noe om tollbarrierene som skal beskytte bøndene; bøndene selv, dem som mener at dette kan virke ødeleggende for fiskeeksporten, forbrukerinteressene og dem som bare vil kaste dagens regjeringsgruppe.

Økt importtoll på noen få faste oster som våre gule oster er farlig. Tenk hvilke ødeleggelser denne tollen har for den norske privatfamilien?

Landbruksministeren mener at dette vil beskytte og gjøre flere små bruk lønnsomme. Fiskeriinteressene er redde for reaksjonene fra dem som importerer norsk fisk. Forbrukerrådet er engstelig for at forbrukerne må betale noe mer for sine gule oster. Mannen fra dagligvaresektoren er engstelig for at de da vil tjene mindre; dem som fra før av har inntekter i million- og milliardklassen. Og politikeren fra Høyre som er mest opptatt av å fiske stemmer blant dem som er opptatt av sin egen private pengepung. Og til sist selve Trygve Hegnar som er mest opptatt av at vi alle skal få reise mer utenlands.

Programmet Debatten er egentlig morsomt, når vi ser på sinte mennesker som underholdning, men alvorlig talt, bortsett fra fiskeriinteressene, så blir dette storm i et vannglass.

For EU er dette så viktig at den svenske landbruksministeren glemte å ta det opp med den norske ditto under et møte her om dagen.

For nyhetsredaksjonene er dette så viktig at dagens Aftenposten og min lokale avis ikke engang hadde dette på forsiden av verken nyhetsdelen eller økonomidelen.

Så det så.

– – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Mine tanker, Politikk, Sett på TV, Tanker og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s