Kaldt vær, konfirmasjonsfest, EM i Roma, Karoline Bjerke Grøvdal, Arne Olav Brundtland, Ungarn, Israel dreper, minner og dagens bilder (søndag 9.juni 2024)

søndag 9. juni 2024

Klokka er kvart på åtte,

sola skinner fra skyfri himmel og temperaturen er ti grader. Dette er den laveste vi har målt den siste måneden og kanskje mer normalt enn de høye vi har målt de siste fire ukene.

I går feiret vi konfirmasjonen til Isak, sønnen til min nevø. Han holdt tale, det samme gjorde faren hans, vår datter som er fadderen hans, og deretter fulgte mange også mange andre på med fine taler om det å tre inn i de voksnes rekker med de utfordringene som automatisk kommer. Flere la vekt på å lytte til de som har levd lengre, men at det er viktig å gjøre sine egne valg.

Etter at vi kom hjem fra konfirmasjonsfeiringen satte vi på NRK TV for å følge EM i friidrett. Det mest spennende kom ved halv-elleve-tiden da fire norske skulle i ilden på fem tusen meter. Ikke det mest spennende løpet. Utfordreren Narve Gilje Nordås havnet til slutt på ellevte plass, og favoritten Jacob Ingebrigtsen vant, som forventet. Det ble for øvrig hans femte gull i EM-sammenheng, to på femtenhundre meter og nå det tredje på fem tusen meter. Og EM i Roma fortsetter enda noen dager. Supert.

Og så i dag fikk Karoline Bjerkeli Grøvdal sitt etterlengtede gull på halvmaraton. Dermed har hun både sølv og gull i dette EM, og vi gratulerer.


Hvil i fred, Arne Olav Brundtland.

Han som er «Gift med Gro», det var vel det boka het før bok nummer to kom «Fortsatt gift med Gro». Nå er han død, mens Gro står alene igjen. Hvil i fred, Olav.

Aftenposten: Arne Olav Brundtland er død – Siste nytt – NRK


Og så har vi Ungarn,

dette landet som har en president som hyller Trump og Putin og ser på EU som en motpart. Selv om de er medlem av EU. Men nå har en ung og karismatisk motpart fått ungarerne til å våkne. Mannen heter Peter Magyar.

Mannen som vil vekke Ungarn – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer


Israel dreper.

I går drepte israelske soldater tohundre og sytti fire palestinere (274 mennesker). De gir seg aldri, denne blodtørstige regjeringen i Israel, og de gir seg vel ikke før Gaza er tømt for palestinere. Men de fikk ut fire israelske gisler, leser jeg. Så da så.

Overfylte sykehus etter israelsk angrep – Et blodbad – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer


Minner:

Beklagelse, unnskyldning og ventetid i telefonen (ukebladet Hjemmet). | vestfoldingen


Dagens bilder:

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag, Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar