Netanyahus regjering vil ha et Stor-Israel (fredag 24.mai 2024)

fredag 24. mai 2024


Dagens program:

En morgentemperatur på tjue grader i Sandefjord. Dette er nesten Gran-Canaria-temperatur.

Jeg kjørte Inger Johanne til frisøren, kjøpte jord på OBS BYGG og sjekket tilbudet på robotstøvsugere hos Skousen og Power. Kjøpte planter hos Plantehallen. Plantet ut de kjøpte plantene. Ikke alle. Jeg fortsatte med utplantingen inntil vi spiste middag. Det ble lapskaus «hecho de Inger Johanne». Etter middagen leste jeg spansk.


Netanyahus regjering vil ha et Stor-Israel

som strekker seg fra Jordan-elva til Middelhavet, der jøder har fortrinnsrett til alt.

Bings kunstige intelligens kommenterer dette sånn som her:

Det er rapporter som indikerer at den israelske regjeringen ledet av Benjamin Netanyahu har presentert et kart i FN som viser et “Stor-Israel” som strekker seg fra Jordan-elva til Middelhavet1. Dette kartet inkluderer Øst-Jerusalem, Vestbredden og Gaza som del av Israels territorium, noe som har skapt bekymring internasjonalt1. Det er også bekymringer knyttet til hvordan den israelske regjeringen planlegger å håndtere den palestinske befolkningen i disse områdene1.

Netanyahu har dannet en ny regjering etter valget i november, som er en koalisjon basert på flere partier på høyresiden2. Denne regjeringen har vakt internasjonal oppmerksomhet, spesielt med tanke på forslag til rettsreformer og økt innflytelse over domstolene, noe som har ført til store protester2.

Det er viktig å merke seg at situasjonen i Midtøsten er kompleks og følsom, og det er mange ulike perspektiver på disse spørsmålene. For å få en fullstendig forståelse, kan det være nyttig å søke informasjon fra flere kilder og perspektiver.

Dette er artikler fra NRK:

Israels bosettinger på Vestbredden – Siste nytt – NRK

Palestina og Vestbredden – Siste nytt – NRK


Minner fra 2012:


Dagens bilder:

Brødbakingen er i gang
Oppskriften, men steinalderblandingen lager vi selv
Ferdig

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar