Hijab og turban blir tillatt i Forsvaret (29. august 2012)

–          ”Nå har det gått langt nok!”

Det er telefonkameraten min som ringer igjen.

–          ”Hva er det som har gått langt nok?”, spør jeg forsiktig for å dempe ham noe.

–          ”Nå skal de hæren døtte meg gå med heldekkende burka i det norske Forsvaret!”, nesten roper min venn inn i øret mitt. ”Hvordan skal de i all verden se geværsiktet gjennom gitteret foran øynene”.

Jeg senker stemmen min ytterligere for at han skal gjøre det samme:

–          ”Jeg har lest den samme artikkelen, men jeg har ikke forstått at de skal kunne bruke heldekkende kvinnedrakt?”

 –          ”Det er vel det samme. De får søren meg bruke det alle de andre soldatene bruker”.

Telefonkameraten har moderert banneuttrykkene sine en del, siden jeg la på røret da han en gang ble for voldsom i uttrykkene sine.

–          ”Er du forresten sikker på at det er soldatene som skal bruke hijab, jødisk kalott eller turban? Det er jo mange andre enn aktive soldater som arbeider i Forsvaret”.

 –          ”Det spiller ingen rolle”, bryter kameraten min meg av. ”Da jeg gjorde tjeneste, var det annerledes”.

 –          ”Ja, jeg forstår”, svarer jeg, ”men så vidt jeg husker satt du ved et sentralbord, og der var det vel ikke viktig hvilket antrekk du brukte”.

Stemmen i telefonrøret har blitt roligere. Han husker hvor sjuskete han ofte gikk kledd under sin tjeneste.

–          ”Men kan de bruke nisselue eller samiske hodeplagg da?”, provoserer kameraten med sur stemme.

 –          ”Jeg vet ikke”, svarer jeg, ”men vi forstår jo begge at verden er under forandring. Da jeg møtte opp på rekruttskolen på Madlamoen i 1968, måtte jeg sende hjem alle private effekter. I dag har de sine egne sivile klær på tjenestestedet. Det var vel også en forandring?”

 –          ”Snikislamisering!”, mumler kameraten. ”Det er den forbaskede venstresida som prakker dette på vårt kjære Forsvar”.

 –          ”Jeg forstår at du mener det du mener, og det har vi alle lov til, men er du sikker på at det er venstresida som har prakket dette på Forsvaret? Har ikke Forsvaret innflytelse? Kanskje det er dem som har kommet med forslaget. Dessuten er vel ikke jødene eller sikhene muslimer, eller?”

Det klikker i øret mitt. Telefonkameraten min har gitt meg opp.

 – – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Samtale med en kamerat og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s