Historien om Skogmannen (kapitel 21).

Han vred seg rundt, satte hendene mot gulvet og reiste seg litt klosset opp. Han var fortumlet og hadde vondt i hele kroppen som hadde truffet gulvet hardt med alle sine nitti kilo. Han så rundt seg. Den nyankomne mannen lå på siden. Han snudde seg mot den eldre som fortsatt lå der han hadde falt.

–          ”Faen!”, mumlet han for seg selv. ”Hva gjør jeg nå?”

Han gikk raskt mot døren for å komme seg ut og vekk. Hva med Åpenbaringen. Han fortsatte å tenke på henne med det navnet.

–          ”Hei! Går du alt?”, hørte han bak ryggen sin.

Han kvakk til og snudde seg. De to mennene lå fortsatt på gulvet. Begge smilte.

–          ”Du klarte prøven», kom det fra den eldre.

Han ble stående som lammet. Hva var dette? Han hadde jo skutt dem.

–          ”Du klarte prøven”, stønnet den eldre mens han holdt seg på siden og fortsatte. ”Det var løspatron uten prosjektil. Vi måtte bare prøve deg”.

Det gikk en lang stund før han klarte å samle tankene. De hadde lurt ham. Og denne prøven? Hva gikk alt dette ut på? Skulle han brukes til et eller annet? I så fall hva og hvorfor?

Mange biter i dette puslespillet trengte svar.

Hvem var det han hadde bundet seg til da han ble kontaktet hjemme? Det ble snakket om en losje. Hvilken losje? Og motorsykkelgjengen? Åpenbaringen og hennes felles etternavn med den norske banksjefen? Han hadde lest et sted at mafiaen som het camorraen her i Napoli styrte avfallshåndteringen, sand, stein, pukk og murerne. Frimurere? Kunne det være denne losjen som ble omtalt? Han hadde lest i en bok at camorraen også styrte moteindustrien i Italia og mange av politikerne. Noen snakket også om at statsministeren var involvert.

Hvor stort var dette bildet egentlig? Hang alle disse bitene sammen? Han grøsset der han sto og bare så på den eldre mannen som han hadde skutt på med løspatron. Han hadde skutt på et menneske og hadde trodd at alt var ekte. Hva hadde han utviklet seg til å bli? Et udyr? Et udyr som var til skade for hele samfunnet?

Hittil hadde han følt seg som en forkjemper for rettferdighet, men nå? Hva var han blitt til nå? En liten bit av en stor kriminell organisasjon?

–          ”Jeg føler meg ikke helt bra”.

Han hørte stemmen sin som i en uvirkelig verden.

–          ”Du er ikke alene om det! Vi trenger vel en liten hvil etter dette?”

Det var den nyankomne som snakket, henvendt til både ham og den eldre som samtykket med et grynt. Skogmannen så at han sto litt skjevt, og ansiktet viste at han fortsatt hadde vondt i siden.

–          ”Kom innom kontoret når du har hvilt deg litt”, mumlet han lavt.

De to napolitanerne så på hverandre og gikk fra ham mot skyteskivene formet som menneskeskikkelser, så han heiste på skuldrene og gikk mot utgangsdøren.

Oppe på rommet la han seg på sengen. Han lukket øynene, og forsøkte å tenke på noe helt annet. Han tenkte på blått vann, et fredelig blått hav, men bildet endret seg sakte til et blått hav med mennesker liggende på magen i vannet. Han skjønte at dette bildet aldri ville forandre seg. Blått hav ville alltid minne han om dem han hadde tatt livet av med havet som hjelp.

Skogen! Han ville tenke på skogen med grønne trær, mosebunn med barnåler og små arbeidende insekter, fuglekvitter i trærne. Det var hans fredede plett. Der hadde han aldri gjort noen noe som helst galt. Til og med maurene og andre krypende dyr i mosen hadde han tanke for.

–          ”Når alt dette er over, er det der jeg til slutt vil forsvinne”, tenkte han. ”Da skal det ikke være noen som tenker på meg eller leter etter meg. Jeg vil da være ett med skogen min og vil forbli ”Skogmannen”.

Det banket på døren.

 – – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s