Påskegjester, piassava, Ronja Røverdatter, minner og dagens bilder (mandag 1.april 2024)

mandag 1. april 2024

Påskegjester, piassava, Ronja Røverdatter, minner og dagens bilder.


Det er hyggelig

å samle gjester, men i vår alder kjenner vi det godt etterpå, og da er det bare å kaste seg over rengjøringen, men i dette første-april-været lot jeg gulv være gulv, og tok joggeskoa fatt. Se bildene som følger.


Hva er best

å koste med? Jeg foretrekker piassava, men de slites raskere ned enn plast. Piassava er nedbrytbar og derfor mer miljøvennlig. Altså best og mest miljøvennlig! Da er det lett å velge piassava.

piassava – Store norske leksikon (snl.no)


Vi har begynt

å se den nye serien om Ronja Røverdatter. Den går på Netflix. Det skal mye til når de skal hamle opp med den Ronja som vi husker, men dette er serie som blir noe langsommere enn filmen. Det blir morsomt å følge Ronja og dem rundt henne.

TV-anmeldelse «Ronja Røverdatter»: Røvernes overkvinne (vg.no)


Minner:

Historien om Skogmannen (kapitel 2) | vestfoldingen


Dagens bilder:

Litt varmere
Sol fra nesten skyfri himmel
Besøk på Mokollen
Hjemme igjen
Solslikkeren
Duken er vasket etter ti-til-bords
Bordet er klart til neste bespisning
Gulvet er rengjort
Ronja Røverdatter er på skjermen
Netanyahus Israel er fortsatt i gang med sine ødeleggelser og dreping

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Påskegjester, piassava, Ronja Røverdatter, minner og dagens bilder (mandag 1.april 2024)

  1. ivar fitje sier:

    Veldig mange bilder idag.  Var du på så lang tur i godværet eller mer flittig med apparetet?? Har ikke vært i Sandefjord på fire fem år, og da heller ikke i sentrum, men da jeg så vedlagte bilde tenkte jeg jo på Park Hotel som vel ble bygget da vi begge var unge.  Mer klikking viste dog at hotellet ikke er så høyt som ditt bilde.   +  Flotte villabilder!!  Ikke bare Jahre og Gleditsh som har/hadde penger i Sandefjord!  En søster av meg på snart 82 bor fortsatt i Sandefjord, men i leilighet i sentrum etter å ha blitt enke for noen år siden. Mener det var Gokstad på Østeroya de bodde i mange år, men det kan også ha vært Vesterøya.  Hun var gift Danielsen der svigerfaren var meget flink med treverk og i sin tid laget gallionsfiguren på Cristian Radich. Ivar PS oppvokst på bondegård var jeg jo meget vant til å bruke piassava kost.  Trodde inntil jeg så din post og googlesjekket at ordet var bare en s…  Selv vi gamle kan jo ta feil!!!

Legg igjen en kommentar