Været, nattesøvn og boka «Den usynlige broen» av Julie Orringer samt dagens bilder.

mandag 4. mars 2024


Været i dag startet med sol og fire varmegrader og litt vind. Klokka ti skyet det litt over, men vi tåler det nok godt etter relativt lang vinter med mye snø.


I natt fikk jeg lite søvn igjen. Om igjen på grunn av pusten, så jeg leste ut boka «Den usynlige broen» av Julie Orringer. Boka handler om en jødisk familie i Ungarn og deres venner fra tiden fra midt på 1930-tallet og til nå-tiden. En litt merkelig bok. Noen ganger litt tung med små skrifttyper, men etter hvert fikk jeg bedre grep på historien, og jeg gir det terningkast fem. Den ligger også på https://bokelskere.no der du kan lese hva forlaget og andre lesere mener om boka.


Minner:

I går skrev jeg om oldefar som hadde femtien sesonger på hvalfangst, og her er et nytt avisintervju med ham.

Jeg skrev også at han var født såkalt «uægte», og i avisartikkelen som jeg delte med deg i går, sa han at han sammen med oldemor hadde fire barn og fire fosterbarn.

Et av disse fosterbarna var min morfar som stakk av fra slavedrift på en prestegård på Island og kom til Tønsberg med en fraktebåt fra Island. Som blindpassasjer. Han var da femten år og analfabet. Oldefar og oldemor tok ham inn i huset på Kaldnes, og noen år senere giftet han seg med min mormor.

Intervju med oldefar: Dårlig kost og mye krangel på Syd Georgia de første årene (1952) | vestfoldingen


Bilder:

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag, Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar