Jeg tror verden er i gang med å gå helt av hengslene.

mandag 15. januar 2024


Jeg tror verden er i gang med å gå helt av hengslene.

Vi har Putins Russland som herjer med nabolandet sitt, mens FN og NATO er i ferd med å venne seg til situasjonen og etter hvert begynner å akseptere at «sånn er det bare», og det er ikke så mye vi kan gjøre med det.

Netanyahus Israel hamrer løs på Gaza og dets innbyggere. Med støtte fra USA kan de fortsette til det verken er bygninger eller mennesker igjen på stripa langs Middelhavet. Og USAs president tør ikke gjøre noe som resulterer i at han mister stemmer fra de jødiske amerikanerne. Og nå truer i tillegg både sultkatastrofe og sykdommer som kolera.

I Rødehavet viser houthiene i Jemen krefter ved å skyte på handelsskip som de tror at har noe med Israel å gjøre, og USA og Storbritannia sender fly som bomber deres utskytingssteder, mens Saudi Arabia som har kjempet mot den samme opprørsbevegelsen sitter stille i sine stoler.

Og hva med Egypt som mister inntekter, fordi skipene går rundt Sør-Afrika i stedet for å bruke Suez-kanalen? Burde ikke de tatt grep mot houthiene for å sikre sine inntekter fra skip som bruker kanalen.

Houthi-bevegelsen – Store norske leksikon (snl.no)


Det er kveld, og jeg sitter og ser på en dokumentar som heter «USA og Holocaust» og tenker «dette ligner da veldig på det Donald Trump preker under sin valgkamp»? Kan han ha gått så langt at Hitler har blitt hans ledesnor?

Nesten halvparten av amerikanske velgere enige i Donald Trumps «Hitler-kommentar» | ABC Nyheter


Jeg sto om bord i MT THORSHOLM, en attentusen tonns tankbåt, fra juni 1966 til april 1968, og husker veldig mye fra den perioden. I 2011 var jeg sykmeldt i et par uker og satte meg i «vinterhagen» vår og skrev ned det jeg husket. Dette er noe av det:

(10) Mombasa i Kenya sjarmerte meg fullstendig | vestfoldingen

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Dagbok og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar