Varmegrader, lufting, Fosse og matkøer (lørdag 9.desember 2023).

lørdag 9. desember 2023


Varmegradene

har kommet til Sandefjord. Ikke mange, men et par grader på pluss-siden hjelper godt sånn at det er litt lettere å puste. Ulempen er at det blir litt for glatt til at det er trygt å gå for Inger Johanne. Derfor blir det nok innehelg for oss begge. Og ute er det ganske så grått, nesten skumring.


I går

trengte Inger Johanne litt luft, sa hun, og vi hadde noen ærend i byen, så da var det greit å ta en tur til Hvaltorvet der det er lettere å bevege seg når skrittlengden ikke er så lang som før. Det som er kjekt med varehus som ikke er større enn Hvaltorvet, er at vi alltid treffer noen kjente. Så også i går, før vi avsluttet med lunsj på Kafka.


Vi nordmenn

opplever en stor tid for Jon Fosse. Jeg har lest Trilogien som fascinerte meg. Vi ser også at ungdommer i Rinkeby i Sverige er opptatt av måten Fosse skriver på. Spesielt med disse gjentagelsene som for meg skaper forventning om «hva skjer nå?».


Matkøene.

Og så har vi fått en ny-opplevelse med matkøene for dem som trenger hjelp til å stagge sulten, matkøer som stadig øker. Og det er denne økningen mange har satt et spørsmålstegn ved. Samtidig rapporteres det om at tilgangen på mat til Matsentralene ikke holder tritt med etterspørselen, noe som betyr at de raker opp sånn at ikke alle får.

Noen har tolket det slik at stadig flere blir stadig fattigere på penger, mens andre stiller spørsmål om dette er helt riktig.

Undersøkelser viser at ukrainere også stiller seg i matkøene. Og de blir også flere. Norge har blitt et populært land for dem, og det er jo hyggelig, men da må Matsentralene tilføres flere midler slik at alle kan få mat, for ingen skal sulte i Norge.

Det er da politikerne burde være forsiktig med hva de uttrykker offentlig. Både Støre og Brenna har tenkt for lite før de uttalte seg om temaet. Og da har andre partier kastet seg utpå med enda mer kritikk av dagens regjering.


Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar