Statsministeren har talt, og vi er glade for det han sa.

torsdag 4. mai 2023

Klokka tolv taler Støre

til Arbeiderpartiets landsmøte, og jeg gleder meg til å høre hva han vil si. Og det gjør også mange andre, kanskje helst fordi det er vår statsminister som snakker.

Partiet har fått mye juling

i det siste, da helst fra egne velgere. Statsministeren har også fått mye personlig juling, men da fra andre partiers velgere og kanskje mest fra Frp-velgerne.

Og så tenker jeg; hva er det som gjør at Arbeiderpartiets tidligere velgere har beveget seg over til andre partier? De andre partiene har jo ikke gjort noe som skulle tilsi dette. Tvert imot.

Solbergs Høyre

har sagt minst mulig, og hun sier jo selv at velgerne husker det Solberg-regjeringen gjorde, og derfor får Høyre så gode målinger. Men det var en annen tid med andre problemer og partiet hennes ble jo valgt bort ved siste valg.

Høyres støttespiller, Frp,

har nettopp hatt landsmøte, og da hørte vi av Listhaug at hun i alle fall ikke er enig med Høyre i kanskje det viktigste spørsmålet. Deltagelse i EU der flertallet i Høyre og flertallet i Arbeiderpartiet gjerne vil inn i EU som fullverdig medlem. Frp vil absolutt ikke. Heller ikke Senterpartiet, SV og Rødt.

Når det gjelder mellompartiene,

så hører vi mindre og mindre fra dem, og meningsmålingene går ikke i deres favør. SV og Rødt holder fast ved sine meninger og har en solid støtte blant sine velgere.

Det blir ikke enkelt

for Solberg å regjere sammen med de partiene som de foretrekker å regjere sammen med. Jeg tror lite på at Solberg klarer å sy sammen en fungerende regjering hvis det er henne som trekker det lengste strået ved neste valg.

Så en regjering av Arbeiderpartiet, SV og SP vil fortsatt være min foretrukne.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s