Gjør som kokken ombord, lukt, se på fargen og kjenn på konsistensen.

mandag 1. mai 2023

«Best før».

Et av de store temaene for tiden, er all den gode maten som blir kastet i søpla. Noen av de største årsakene er merkingen «best før» som ofte blir tolket som at vi ikke kan spise maten når denne datoen er passert.

Vi oppdaget

i dag at vi hadde smult som var merket «best før 14.11.2020» altså for nesten tre år siden. Smulten har vært oppbevart i kjøleskapet hele tiden og virket helt grei både på konsistens, farge og lukt, så vi mente at denne burde kunne brukes, men først ville vi finne ut hva dette med «best før» egentlig betyr.

Vi så gjorde

og fant at dette med «best før» sier lite om matens kvalitet. Det er bedre å gjøre som profesjonelle kokker gjør. Lukt, se på fargen og kjenn på konsistensen. Er vi fornøyd, bruker vi maten. Så enkelt er det.

Holdbarhetsmerking | Mattilsynet

Hvor lenge etter «Best før» kan du spise maten? (forskning.no)

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s