Noen i min alder er «frisk som en fisk».

onsdag 19. april 2023

Noen i min alder

er «frisk som en fisk», som det heter. Egentlig har jeg det bra, men astmaen gir sitt negative bidrag, og klimaet her hjemme er ikke det beste for meg, selv om det nå ser ut til å bli tørrere og varmere.

De siste ukene etter at vi kom hjem fra Gran Canaria, har det gått sånn opp og ned, men så fikk jeg lungebetennelse tross vaksinen som jeg får hvert tredje år. Denne siste fungerer i tjue prosent av tilfellene, mente legen, så nå går jeg på antibiotika. For n’te gang.


Igjen leser jeg

at Russlands Lavrov holder pressekonferanse rettet mot oss alle i vestlige land, og vi tar gladelig imot det han sier. Og ingen hindrer ham i å fortelle den ene løgnen etter den andre.

Men når Vestens myndigheter holder pressekonferanser blir dette blokkert av russiske myndigheter sånn at den vanlig russer aldri får disse kunnskapene. Samtidig blir de foret med skreddersydd propaganda fra egne myndigheter.

Vi burde kanskje blokkere all informasjon fra russiske myndigheter til mennesker i Vesten på lik linje med det Russland gjør?

Lavrov oppfordrer Venezuela til å stå samlet med Russland mot Vesten | ABC Nyheter


Og så har vi litt om streiken da.

Vi hører fra NHO at de må ta hensyn til de svakeste bedriftene. De som har minst overskudd. Derfor kan de ikke si ja til fem komma to prosent til alle pluss et generelt kronetillegg til de lavest lønnede, fordi dette tåler ikke de bedriftene med lavest lønnsomhet.

Og LO må ta hensyn til de svakeste arbeidstagerne. Altså de som tjener minst. De bør ha den samme prosentsatsen som alle andre. Pluss et kronetillegg. Alt for å unngå at forskjellene øker.  


I de nye norske kostholdsrådene

hører vi at det anbefales å holde seg helt borte fra alkohol, men dette er anbefalinger og råd. På den andre siden av bordet hører vi Frps kanskje mest populistiske politiker, Hoksrud fra Telemark, men han er der vel fordi han synes det er gøy å diskutere alt mulig. Alle må ha lov til å gjøre alt uten at myndighetene skal ha innflytelse på det, mener han.

Mokollen i dag

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s